Fotografija dana, 25. februar 2012

Ovog puta sam već preterao. Doduše, dodao sam malo bajca u ton.

U petak uveče, otvorena je grupna izložba slika u galeriji “Terra” u Kikindi. Moj prijatelj Braco Azarić, slikar, jedan je od trojice autora na izložbi. Od sve gungule, nisam stigao na otvaranje; šta da se radi, izviniću se kad ga sretnem ili odem do njega sledeći put.

Održavam sajt sa Bracinim radovima, pa mi on u znak zahvalnosti jednom godišnje donese sliku. On zna da obožavam njegov rad i uživa u tome da me obraduje. Sad je već nezgodno s prostorom: nemam više mesta na zidovima. Ali neka, ima mesta kojekuda gde se slike dobro vide.

I šta da vam kažem, nisam odoleo, morao sam da pokušam nešto. To nije način ophođenja prema radu jednog ozbiljnog slikara, ali Braco će mi prvi oprostiti kada mu budem rekao šta sam uradio – i zašto. A uradio sam ovo:

Fotografija dana za 25. februar 2012.

Nadam se da se ne ljutite na mene zbog ovog. Bilo je jače. Isprobao sam kako se boje ponašaju kada ih ugasim. I odmah ću vam reći: loše. Ali, kad sam dodao samo malenu dozu sepije (“bajcovanje fotografije”, što reče jedan), ispala je slika koja bi sasvim lepo mogla da prođe kao gvaš. I utisak je apsolutno drugačiji nego dok je slika bila u sivim tonovima. Mišn akomplišd! Smile

Red nalaže da pokažem sliku i onakvom kakva jeste.

Braco Azarić - Suncokreti (2008)

Eh, kada bi bilo lako razumeti šta umetnik oseća dok luduje nad scenom na platnu…