Fotografija dana, 29. februar 2012

Prosto ne mogu da verujem.. .Ne mogu da verujem! Motiv za fotku ovog čudnog dana se namestio kao da sam ga tri meseca planirao!…

Lepo nas jedan iz ekipe stalno podseća na sinhronicitet, sve upirući prstom u empirijske dokaze. A ja se sve pravim naivan, kao “sve je to lepo” i tako to. Dok se ne potrefi.

Jedini prilog u današnjoj kanonadi koji nije bio unapred planiran (osim generičkog saznanja da će biti tu) i čiji sadržaj se nije znao, po prirodi stvari, bio je baš ovaj. Sve sam se nadao da će se sama od sebe pojaviti neka primerena scena za fotku dana… I pojavila se.

Išao sam gradom tamo-amo, raznim poslovima. Zgodila se baš jedna čestita šetnja kakva mi je i inače bila potrebna. Fotoaparat u džepu, a onda i van džepa: štrikao sam okolo u polumraku, jer sam potkačio prvi mrak. I već je bilo zanimljivih radova.

U poslednjoj etapi, zamalo da omašim jedan grafit. A kad sam ga ugledao, znao sam: moj je.

Fotografija dana za 29. februar 2012.

Dakle:

…i tamo gde ste budite to što jeste!

Sad će neko reći da je to ranije spremljena šema. A ja vam pošteno kažem da za ovaj grafit do večeras nisam znao. Ali razumem vašu sumnju, ako je pokazujete: slogan za današnji dan na Suštini pasijansa nije mogao da bude bolji. Namestio se na zicer, što bi rekli.

U ime petočlane ekipe Suštine pasijansa, zahvaljujem vam se što ste pratili naše današnje priloge. Eksperiment je uspeo u potpunosti, što nam govori da bismo mogli da ga ponovimo ponekad. Ako ima predloga kojim povodom to da bude, samo navalite.