Utovar nedeljom, 5. februar

Kad pre februar! Pa mis’im, stvaaaaaarno! Lakše bre malo s tim kalendarom!…

Ako radiš k'o konj, red je i da napraviš konjastu facu.Veli Odgovara Kraljeviću Marko, kada sam mu rekao da film Until the End of the World traje tri puta po sat i po:

…Nešto sam razmišljao da ću ja gledati i čitati kad odem u penziju, ali mi se ne sviđa taj koncept. Ili je dan kratak ili treba izvršiti reviziju potrošnje vremena. To svakako radim, ali manjka vremena, brate mili. Nekad sam posao završavao za sat-dva, a sada to nije moguće.

Kažu da ima veze i sa subjektivnim doživljajem vremena. Sad nam sinapse rade sporije nego kad smo imali 25 i manje godina, pa sporije doživljavamo svet (kapiranje included). A koncept “kad odem u penziju” izgovaram samo kad se baš-baš zajebavam: odavno sam svestan da ću raditi dok ne crknem, jer moju penziju neće imati ko da zaradi.

– * –

Ne kapiram zašto su baš tehno-manijaci toliko nepismeni. Na uzorku od dvadeset postova na blogovima, fejZbuku i Ćijukalici u kojima je upotrebljen kondicional reči “biti” u drugom licu množine, na petnaest je upotrebljen oblik “bi”, koji je nepravilan za to lice. Poražavajuće.

Pogotovo mi idu na ganglije ti takozvani “uticajni blogeri”, nabijem ih na kuraž tako pametne.

Uči sada kad već nisi naučio u osnovnoj školi.Ponavljaj za mnom, o nepismeni kolega:

ja bih, ti bi, on|ona|ono bi;
mi bismo, vi biste, oni|one|ona bi.

Ajmo još jednom:

ja bih, ti bi, on|ona|ono bi;
mi bismo, vi biste, oni|one|ona bi.

I još jednom:

ja bih, ti bi, on|ona|ono bi;
mi bismo, vi biste, oni|one|ona bi.

Sledeći put rešavamo ćemo da rešavamo neke druge probleme.

– * –

NAJZAD nešto zanimljivo što ima veze sa tenisom!

Već sam izgubio svaku nadu da u tenisu može biti i nečeg zanimljivog.

– * –

Postoj iosnovana sumnja da većina odgajivača ove životinje ne zna kako se ona zove; elem, nazivaju je pogrešno "aljaski malamut".A sad vesti za ljubitelje ispravnog nazivanja životinja.

Nije aljaski malamut, nego aljaskanski malamut. Ili će biti da su ti malamuti iz nekog mesta koje se zove Alja, a ne sa Aljaske, kao što ja još uvek mislim. U potonjem slučaju, pogrešio sam.

– * –

Što ti je iskrenost.

škripi

– * –

BANG!..... BANG!Sjajna inicijativa na fejZbuku: upucajte fejZbuk patku! Pravila igre su prosta, a ne morate da instalirate u profil nijednu aplikaciju koja će da piše kući o vama i vašim navikama, kao što ostale fejZbuk aplikacije to uobičajeno čine. Elem, na vama je samo da, kad god natrčite na fotografiju ženske osobe sa napućenim usnama (što je uglavnom autoportret u ogledalu ili, još češće, bekeljenje direktno u objektiv telefona), ostavite komentar:

BANG!

I to je to: upucali ste fejZbuk patku!

Drugim rečima: na fejZbuku se najzad pojavilo nešto što je zavredilo pažnju.

– * –

TU ME GLEDAJ! MEĐ’ OČI!

imagesquasicrystals

Tvoji su kapci teški… Tvoji su kapci teški… Ti sada spavaš… Tvoji su kapci teški… Ti spavaš… Ti sada spavaš… Tvoji su kapci teški… GORE GLEDAJ! U SLIKU! Ti spavaš… Tvoji su kapci teški…

– * –

Sponzor brisača šoferšajbne - Prostatin Extra. Neka se i vaša draga raduje!U jednom ćijuku, gazda-Miloje pita:

Kako reagujtete na rečenicu “Sponzor vremenske prognoze je Naturoplex.. kod urinarnih infekcija”? Ja opsujem.

Nisam dovoljno često za televizijom da bi me to iritiralo, ali primećujem da se to dešava i na javnom servisu, tamo gde sam JA sponzor vremenske prognoze. Pizda li im materina bezobrazna. Drugim rečima, to znači da su našli sponzora i da ja sad više ne treba da plaćam TV pretplatu.

– * –

Oni koji drmaju nad našim životima već posluju globalno. Zato im gerila-kampanje bojkota ne mogu ništa, jer te kampanje ne mogu da budu globalne do iste mere.Neka ekipa se opsetila da se u martu organizuje globalni bojkot svih artefakata podložnih kopirajtu. Upravo se širi netom, pa ako do sada niste čuli, čućete, tek je prvi vikend od četiri u februaru… Tobože, tako će se pokazati ko je stvarno ekonomski moćan, neka vide vlade država kako to izgleda.

Kakva jebena patetika. Pa čak ni gerila-znanje nije uspelo da se nametne kao kanonsko, a kamoli gerila-akcije kao uspešne. A da prestanem da idem u bioskop zbog nekakve akcije – ne dolazi u obzir. Ima da idem u bioskop svaki dan! Ono jes’, najbliži bioskop mi je u Novom Sadu, ali nije beg cicija. Žao mi je terora koji američke vlasti sprovode globalno zbog pitanja cenzure. Nije im prvi put, a nešto se ne sećam da je neko pozivao na bojkot vožnje automobila kada je krenuo napad na Irak.

E, moji anonimusi, koje ste vi pičkice. Treba da se borimo protiv davanja legitimiteta već postojećem Velikom Bratu, tu nema spora. Ali manite se adolescentskih ideja. Obaška: ne volim da mi drugi govore šta da radim. Pogotovo ne volim da mi drugi objašnjavaju šta je dobro za mene.

– * –

Je li stigla do sada do vas? Ja je još nisam video.

Dve 'iljade, radost za muzikante po kafanama. Ako se primi...

Istina, uzimam pare samo iz bankomata. Sa šaltera retko. A ni novčanicu od 5000 nisam video ko zna otkad; imao sam je samo jednom u novčaniku i bila je prevelika. Pitam se: da li novčanica veća od 1000 dinara ima smisla u zemljici Srbiji? Stalno se setim one slike iz Kuršumlije… Jesam li vam pričao kako je izgledalo veče u restoranu u Kuršumliji, avgusta 2011?

– * –

A sad svi na nedeljnopopopodnevne radne zadatke! I nemojte da nervirate sirote guštere!

Gde je ORKA da se pobuni?

Do sledeće nedelje.

(niste primetili tri sloga “po”, zar ne?)

2 komentara na temu “Utovar nedeljom, 5. februar”

  1. U jednom ćijuku, gazda-Miloje pita:

    Kako reagujtete na rečenicu “Sponzor vremenske prognoze je Naturoplex.. kod urinarnih infekcija”? Ja opsujem.

    То је још цица маца на навијање. Тамо је на тзв. “јавном” радију било нормално да се, у делу где се оглашава локални студио са јутарњим програмом, извештај о стању на друмовима најави као “овај друмски извештај је услуга Мегдоналдса” (па онда сутрадан неког другог, па трећег). А баш сам мислио да већ једном свратим до тог Мека, седнем и на “чиме бисмо могли да вас услужимо” одговорим са “дајдер једно стање на путевима”.

    Још гора је била најава за вести Бибисија, које су дотле биле немогуће, али су сад омогућене од стране… (следи списак тзв. “добротворних” задужбина у којима паре перу најгори – Рочајлдови, Карнегијеви, Гејтсови и ини).

  2. Ja video dvehiljadarku, tj. imao 3 komada, dali mi na šalteru kada sam podizao gotovinu za “sitne račune” (tako mi rekla knjigovođa da treba da se upisuje u rubriku “Svrha” na upl.., pardon, isplatnici). Brzo su otišle, zajedno sa nekim hiljadarkama su u jednoj drugoj banci otišle na plaćanje infostana, struje i nekih “sitnih” računa za Petrovu školu.

Komentari su onemogućeni.