Jedna na dan (6): 6. april 2012.

Još jedna tema koju sam planirao da otvorim. Prva je incidentalna, jer nisam očekivao da ću se zateći pred ovim…

Imam nešto na pameti: u okviru novog ciklusa “jedna na dan”, otvaram već planiranu temu “ruinirani prozori i vrata”; kandidata uvek ima. Evo prve fotke u nizu, uhvaćene baš u danu za nama.

Jedna na dan, 6. april 2012 - Vrata

(Pogledaj veću fotografiju)

Zalomilo se da sam se našao u dvorištu subotičke sinagoge. E sad, možda ne znate, ali to je izvesno najlepša sinagoga na tlu Srbije (a kao da ih je mnogo ostalo), međutim devastirana je nebrigom države (koja je vlasnik zgrade) tokom dugih godina. O tome neka brine ko će da brine, mogli su bar oluke da postave da podlokani zidovi ne propadaju dalje, ja ću da se bavim fotografijom. Imam već nekoliko kandidata koje sam uhvatio objektivom ili ću ih tek uhvatiti, a znam za još neke potencijalne mogućnosti.

Presuda: mišn JEDVA akomplišd. Camera Thumbs upThumbs downThumbs up Žurio sam bez ikakve potrebe i nisam pametno osmislio snimak. Čak, nisam stao tačno ispred vrata, pa je kosi ugao izazvao benastu perspektivu. Bilo bi časnije reći da nisam uspeo. Međutim, strefio sam sve ostalo, najpre atmosferu – koju sam postigao isključivo sa nekoliko prostih obrada. Dvoumio sam se oko te vinjete i na kraju sam odlučio da je ipak primenim.

Tema je izdašna: sledeći rad na ovu temu će uslediti vrlo uskoro, slutim.

Komentari su onemogućeni.