Utovar nedeljom, 29. april

Dok vi ovo pročitate, ja sam već 24 sata stešnjen negde između Dunava i Miroč-planine. Potpuno sam offline i lepo mi je zbog toga…

Ne, nije sindrom “Mirisa poljskog cveća”, nego se ulučila prilika da se odvojim iz kolotečine i da tri dana posvetim samo fotografiji i čitanju. Znam da će me to koštati belaja kad u sredu opet sednem za računar, ali baš me briga. Biti četiri dana offline je merilo udobnog života u mom svemiru. Neka se aftamatika brine o Suštini pasijansa za to vreme.

I što reče Mujo: "Zbogom Bosno, odo' ja u Sarajevo!" Ne idem baš u Sarajevo, nego do Đerdapa preko Rumunije.

Uhvatili su nekog klinca da je falsifikovao diplomu fakulteta sa prosekom 10, pa je onda još izvukao debelu državnu stipendiju i napunio uši političara bajkom o nekakvom prvom srpskom satelitu u svemiru. Dok je prevara otkrivena, neki političari su se već pohvalili tim satelitom kao da su oni to već izveli. Ne možeš zaustaviti barabe željne (još) vlasti.

Odeš i kupišMada, šta su bre toliko naspeli sa tim dipomama. Zna se sistem: odeš i kupiš ako imaš para. Kao da je znanje išta vredno i kao da je diploma važna. Samo se prozivaju “daj diplomu, daj diplomu” umesto da jedni drugima traže overeno mišljenje sudskog veštaka za kliničku psihijatriju o podobnosti za vođenje vlasti i rukovanje državnim resursima.

Mene pak fasciniraju druge dve stvari: prvo, brzina kojom ljudi na vlasti izgube kontakt sa stvarnošću; drugo, kako populus brzo izgubi pamćenje, pa mu ispočetka možeš govoriti i raditi šta god poželiš. Glavni favorit je onaj što mu je sad po volji da se ukine PDV, a on je bio kolovođa uvođenja PDV-a. Dabogda pao na cenzusu, đubre licemerno.

Neko je baš bio vredan sa sprejem u rukama. Kad siđete sa Pančevačkog mosta u Krnjaču, dočeka vas zanimljiv grafit na king size bilbordu:

Otvaramo konkurs za najbolju doradu bilborda u predizbornoj kampanji 2012.

Rečito. I, nažalost, istinito. Ovi su mi najviše patetični od svih. Toliko su kompromitovani da ni ime više nisu smeli da zadrže.

old_photoImate li ideju koliko fotografija je napravljeno u 19. veku? E, pa toliko fotografija čovečanstvo danas napravi za oko dva minuta.

Proizvodnja digitalnog smeća je i dalje vrlo popularna grana slobodnih delatnosti.

Bilo bi korisno kada bismo se malo opustili, zar ne?

Povratak mornara…

sailorZ

Jedno od uspešnijih vizuelnih objašnjenja značenja integrala.

Doduše, fali obeležje derivacije: može da se integrali po vinu, staklu, etiketi...

I opet, nije bilo vremena za više. Prijatan ručak vam želim.