Jedna na dan (211): 28. oktobar 2012.

Kišoviti dan je učinio svoje: borim se protiv dremeža vasceli dan, veće i noć i sad ću najzad da odustanem, samo da spustim fotku u štek.

Niti sam kuda išao niti šta pametno smislio. U neka doba mi se prohtelo da slikam kišu, pa sam pokušao to da učinim spram svetla ulične svetiljke, verujući da ću uspeti.

Jedna na dan, 28. oktobar 2012: Kiša pod uličnom svetiljkom

(pogledaj veću fotografiju)

Ovo je bilo malo tvrdo: znajući da ne mogu da držim fotoaparat dugo na kiši (ama mogu, ali…), navio sam osetljivost na ISO 3200, otvorio blendu na najvećih f/1.4, pa tresnuo par snimaka. A onda, zrno sa senzora sam ostavio i ujednačio ga zrnom u obradi. Varirao sam kolornu i monohromatsku verziju i naravno, druga opcija je pobedila.

Presuda: mišn jedva akomplišd. Camera Thumbs downThumbs upThumbs downThumbs upThumbs up Sarcastic smile Iako sam mogao da pojačam dinamiku, zapravo nisam našao za shodno da razmišljam o onima čiji monitori nisu dobro podešeni ili imaju valjanu dinamiku. Kombinacija svetla i mraka mi je po volji i precizno sam došao do nje. Istina, očekivao sam da će pojačani raster naglasiti kišu, ali to se nije desilo. Vredno je istražiti; ovo nije poslednji pokušaj.

Ode vikend. Neće biti puno šetnje sledeće radne nedelje.