Kome to noć pripada

Petkom će biti teže nego inače, sad kad je Miloš zakuvao obrade u 13. Nema druge, počinje šutka. Hot smile

Danas slušamo najpoznatiju pesmu veličanstvene Patti Smith. Pesma “Because the Night” je jedna od najvažnijih rock himni sedamdesetih, od one vrste kakve danas više nema.

Sad, ko zna, ko ne zna, red je da pomenemo: ovo nije solo-rad Patriše Li Smit. Štaviše, ovo nije njen rad, osim što je popravila osrednji tekst matičnog autora. U tom trudu, pomogao joj je komšija iz Nju Džersija koga su posle prozvali The Boss, a u to vreme još uvek nazivali pravim imenom – Bruce Springsteen. Priča o toj saradnji je ispričana puno puta. Bila je to jedna od onih situacija gde je neka vrsta pravde bila zadovoljena: bolje je što se pesma identifikuje sa Patti Smith nego sa Springsteenom, jer tako je pesma stigla dalje.

Hteo sam da zakačim snimak zajedničkog nastupa Patti Smith i Bricea Springsteena iz 2009, sa koncerta povodom 25 godina postojanja Rock’n’roll Hall of Fame, ali ne mogu to da učinim jer sam se zarekao da neću poticati slušanje mrske mi grupe U Dva; a oni su domaćini na sceni u tom času. Potražite sami.

Kakva pesma! Kakav nastup! Poslednji koji je pokazao tu snagu bio je Kurt Cobain, ali on je podlegao alergiji na puščanu sačmu pre osamnaest godina.

2 komentara na temu “Kome to noć pripada”

  1. Ja se izvinjavam, ali moram da reagujem: kaže se Obaju.

Komentari su onemogućeni.