Jedna na dan (292): 16. januar 2013.

A sad, jedan eksperiment…

Kad sam još na samom početku prvog ciklusa “jedna na dan” slikao tablete koje pijem svaki dan (lekovi; nije bitno zašto), nisam mogao ni da pomislim da će to biti ubedljivo najviše pregledana fotografija na nekim foto-portalima na kojima sam objavio varijantu te fotke. Baš mi je naspelo da overim hoće li se taj trend ponoviti, pa mi je trebala još jedna slična fotka. Navrnuo sam sva tri makro-sočiva (+4, +2, +1, dioptrija se sabira), postavio scenu, pa opal’. Ovog puta sam imao drugačiji hodogam nego onda, doduše i prilike su drugačije.

Jedna na dan, 16. januar 2013: Dnevna terapija

(pogledaj veću fotografiju)

Kako se slika uvećava, tako se detalji zamućuju, što je posledica distorzije koja nastaje zbog previše stakla lošeg kvaliteta na objektivu. Osim toga, malo sam preterivao, jer zumiranje uz upotrebu makro-sočiva nije preporučljivo, a ja nisam mogao da odolim… Ali, ajde-de, nije presudno da bude detaljno: bitnija je atmosfera na slici, a za nju se pobrinuo isti onaj Silver Efex predložak koji sam sačuvao kad sam obradio let one kumrije, doduše uz malo moje intervencije u detaljima.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Ima neki đavo u tom motivu, sad i ja verujem. Živo me zanima šta će biti. Ovog puta, sliku ću da okačim na svoj profil na portalu 500px.com.

Idemo dalje.