In memoriam: Miloje Mića Orlović (1934 – 2013)

Eh, zaređalo. Uvek zaređa u poslednjih sedma nedelja zime…

Juče je legendarni Mića Orlović otišao na Neko Bolje Mesto. Čovek koji je bio bard lepog govora, prvo televizijsko lice TV Beograda i ozbiljni novinar stare garde, ponikao u štampanim vestima i na radiju pre nego što je seo pred kameru da najavi prvi TV dnevnik tog avgusta 1958. Njegova čestita karijera i uvek nasmejano lice dovoljan su razlog da odvojite 45 minuta da biste pogledali ovaj TV intervju sa njim.

Slava ti, veliki gospodine Orloviću!

2 komentara na temu “In memoriam: Miloje Mića Orlović (1934 – 2013)”

  1. Обогатио је језик реченицом “да, али није битно”, која се врло брзо отела контексту и прешла у редован језик. Две недеље касније нико више није могао да се сети шта смо дотад говорили некоме ко промаши питање.

    У ком је оно филму играо инспектора, са све богартовским кишним мантилом?

  2. Bio je oličenje odmerenosti, etalon kulturnog ponašanja, primer u svakom pogledu kada je u pitanju nastup na televiziji. Prvi voditelj koji je razumeo svoju pravu ulogu i uzdržao se od novog talasa kao danas kada svi žele da pošto-poto budu šoumeni i zvezde programa po svaku cenu. On je bio prava zvevda na medijskom nebu koja ne guši goste i druge učesnike u emisijama koje vodi. Njemu slične, danas, ne možeš naći ni svećom.
    Neka mu je laka zemlja, i večna slava, koju je stekao za života.

Komentari su onemogućeni.