Vatrogasna podmornica

Kô što ‘no reče Lala u onom vicu “Imali smo i mi jedared taki traktor” tako i ja mogu da kažem da sam imao “keca”, kasnije “jugića”, pa kasnije i “mazgu”, koji su znali da “zaglave” čim pređu preko ozbiljnije bare.

Eh, da je meni bila tak’a razvodna kapa (na “kecu” i “jugiću”), odnosno kablovi (na “mazgi”).

9 komentara na temu “Vatrogasna podmornica”

  1. Eh… Ne bih da ti kvarim poentu, ali dizel motori nemaju razvodnu kapu, kablove i svećice… :mrgreen:

    1. Зашто телевизор има дугмад?

      Зато што се модел са цибзаром није прославио.

        1. Етимологија цибзара, нагађам, је немачко-мађарска. Зип затварач, ал’ се у немачком оно з чита као ц, а затварати у мађарском дође zár, па је мађарска варијанта (е овде само нагађам) била cipzár, и онда ми изједначимо звучност и ето га.

          Вероватно и није, ал’ кад је недостатак доказа зауставио аматере?

  2. Ma, za svećice i kapu znam, al’ neke kablove mora imati… :\

    1. Ima kablove, ali su nebitni za moć kretanja. Kad se kontakti na farovima osuše, pod uslovom da je izolacija elektroinstalacije uopšte i popustila, opet su upotrebljivi.

      Za kamion koji prolazi kroz vodu jedino je bitno da usisna grana za vazduh bude negde visoko, da ne povuče vodu, pa se obično stavi kao sulundar iza kabine.

      Nisam vozio svoju stopedesetku baš toliko duboko, ali karter motora jeste bio ceo u vodi. Gazio sam reku Usoru, nadomak Doboja: glumatali smo forsiranje reke na nekoj pokaznoj vežbi. Doduše, to je bilo “spolja gladac” pokazivanje, jer nismo vukli haubice kroz vodu, pa je nejasno kakva je bila svrha pokazne vežbe. Posle mi trebalo dva dana da očistim kamion, grmbg hpffft daimsvepospi”@$ ^$^$&ater%#1¤ku.

  3. Tehnička diskusija bukvalno pada u vodu: primetili ste rad brisača na podmornici? 🙂

    1. E, pa možda su brisači pneumatski, Malo je verovatno, ali može i tako :mrgreen:

Komentari su onemogućeni.