Loop De Li

Kako se bliži kraj godine, muzička ponuda je sve veća. Svi hoće da skinu kajmak, pa počinjem da se nervoziram zbog nedostatka slobodnog vremena – postaje fizički nemoguće da preslušam sve ono što me interesuje. Jutros mi presede Nesica – taman sam krenuo da je gustiram kada me zavali jedan od onih albuma koje već par meseci očekujem. Istog trenutka sam se razbudio i moj život je postao košmar: jednim uvom sam slušao muziku na preskok, u isto vreme birao koju kravatu da vežem, a polovina mozga je razmišljala o predstojećem sastanku.

Da je bio ljubavni sastanak, lakše bi mi bilo. Eye rolling smile

– * –

Dan mi se pretvorio u haos, a deca su me dokusurila. U neko doba, zvali su me da mi jave da je poštar doneo knjigu. “Iz Ukrajine”, rekao nam je poštar. Prebiram po glavi da se nisam negde zajebao u naručivanju i nisam ništa pametniji. Samo da preguram dan i stignem kući…

Povratak u toplinu doma doneo je olakšanje. Na paketu sa knjigom pisalo je Gloucester, UK. Ni poštari nisu kao što su nekada bili, mnogo su bežali iz škole i ne znaju ništa. U stvari, više mi nije jasno ni čemu služe osim da donose račune. A naslov u paketu je – autorizovana biografija Jacka Brucea. Bog (ili Šef) sve vidi, a odlikaši za odličan uspeh po pravilu dobijaju knjigu. Nerd smile

Bryan Ferry - Avonmore (2014)Napokon sam na miru mogao da preslušam novi album starog lisca. Avonmore (2014) je osmi po redu solo album Bryana Ferryja i nije suštinski ništa novo. Majstor je samo nastavio onde gde je stao pre dve decenije – ovo je, po zvuku i produkciji, naslednik veoma uspešnih Boys & Girls (1985) ili Bete Noire (1987). “Loop De Li” je pesma koja ga otvara i prvi singl. Nemam pojma šta naslov znači, a priloženi savršeni video lepo objašnjava o čemu se u pesmi radi i suštinski dobro ilustruje kako album zvuči.

Po običaju, od prateće ekipe se tresu gaće, a Ferry je u punoj pevačkoj formi, iako mu je 69.

Možda je u tom broju tajna njegove vitalnosti. Hot smile

– * –

PS. Valexa pozdravlja gitarista sa žutim Telecasterom! Thumbs upRolling on the floor laughing Majku mu, uživo zvuči još bolje!

Komentari su onemogućeni.