Iako si daleko

If you’re ever feeling sad, down and lonely
Think of me thinking of you…

Ma šta mi mislili, rokerski život nije ni malo lak. Thinking smile

Kada se raspala jedna od najvećih britanskih rok atrakcija šezdesetih, The Zombies, nisu svi bivši članovi imali jasne planove kuda dalje.

Pevač Colin Blunstone je pobegao od muzike. Razlozi mi nisu poznati, mada sam se trudio da iščeprkam nešto. Lako je moguće da je u pitanju bila “ženska pamet” pod čijim uticajem muškarci najčešće donose neuobičajene & neočekivane odluke – u to vreme Blunstone je bio u vezi sa Caroline Munro, poznatom glumicom i modelom.

Kako žene ne vole preterano rokerski život, Blunstone je završio kao činovnik u nekom osiguravajućem društvu. Nije se hvalio kako mu je bilo na tom poslu – kada je Caroline rešila da ga nogira, kratko mu je trebalo da se vrati društvu kojem je i pripadao. Smile with tongue out

One YearRezultat pomenutih traumatičnih iskustava je album One Year (1971), verovatno najbolji koji je Blunstone snimio. Iako je bio u poznatom i dobrom društvu (na snimanju ga je pratila kompletna postava grupe Argent) koje je znalo na svojim nastupima itekako da prodrma publiku, ovaj album je sušta suprotnost očekivanom. Preovlađuju melanholija i sveprisutna bol.

U maniru pravog engleskog džentlmena sa bivšom ljubavlju se oprostio pesmom “Caroline Goodbye“, a na nju se nastavila današnja, “Though You Are Far Away.

Danas je Blunstone srećni starac. I dalje sa Rodom Argentom praši odlične koncerte gde god stigne. Hot smile