Demon klađenja

E, k vragu! Znao sam da sam negde zeznuo stvar! Nikad kockar od mene!

Ako se i kladite, ne bi bilo glupo da postavite neka ograničenja pre nego što se zaletite.Nakon što sam video klip° u kome je lik prihvatio opkladu od 100$ svog oca da će svakog dana u godini napraviti salto unazad, shvatio sam da je trebalo da se kladim sa nekim u nešto da ću izdržati u projektu “jedna na dan“. Phui, tako mi i treba kad sklapam samo figurativne i neobavezujuće opklade.

Kladite li se lično sa drugima? Šta je predmet opklade? Šta je nagrada?

Ako idete u one kockarske kladionice, ne trudite se da me fascinirate svojim uspesima. Obaška me ne zanimaju vaši matematički modeli. Zanimaju me samo opklade kao element društvenog ophođenja.

________
° Uzgred, šta sad čovek da uradi?
Nakon što sam video video klip?
Nakon što sam video ____ klip?
Nakon što sam ____ video klip?…
Urgh. Znam samo da ja nisam video klip, kao što tvrdim u prvom pasusu teksta.

4 komentara na temu “Demon klađenja”

  1. Видео сам ја клип, јесенас. Окрунио.

  2. Ni od mene kockar biti neće, bar mislim tako. Sretao sam kockarski nastrojene likove koji tvrde da je to strast od koje se ne može pobeći kad se mozak jednom zavrti. Postaje navika slična pušenju: “Prestajem od sutra…”.

    Upravo si me podsetio da smo sin i ja “u okpladi”: lomili jadac u nedelju – 3 puta treba uvaliti drugom nešto u ruke u momentu kad popusti oprez i propusti da kaže “znam za jadac”. Za sad je nerešeno, ali sad imam faktor iznenađenja u džepu 😈 Skupljena 3 poena donose poraženom celonedeljno pranje sudova.

    Druga opklada istih aktera je na još duže staze. Potiče od prošlog leta i moje izjave da će “patike (koje nosim već 5 godina) duže trajati od bilo kojih tvojih koje ćeš sad da izabereš i kupiš”. Možda moj nastup izgleda nadmeno, ali ne – samo iskustvo. Naravno, roditelj često ima problem sa tim kako dete nosi i čuva ovo ili ono. I isto tako, naravno, njegove nove su već krpljene i lepljene. Znači – dobiću čokoladu od 300g, ali cilj nije postignut – nove patike koštaju bar 10-15 čokolada 🙁

    itd.

  3. najbliže što sam prišao klađenju je bilo igranje preferansa, jer su me barabe ubedile da ću ga dobro igrati jer dobro igram šah. All in all, ljudi stvarno pojma nemaju šta je šah… 8)

  4. Kladio se Muja sa Hasom u oko, da mu neće iščupati ruku…

Komentari su onemogućeni.