Kakva sam ženska

Sredinom osamdesetih, nekoj od pametnih glava na engleskoj televiziji je palo na pamet da malo zabavi svoju publiku. Kako sopstvenog rock & rolla imaju na pretek, odlučili su da dovuku iz Amerike legendarnog Carla Perkinsa. S obzirom na to da se njegova antologijska pesma “Blue Suede Shoes” uči u prvom razredu muzičke škole roka, učinilo im se zgodno da celu priču zabibere uglednim gostima sa Ostrva koji su, ionako, njegovi obožavaoci.

Nije moglo da omane.

Pored Perkinsa i njegovog pratećeg benda, na pozornici su se našli i Eric Clapton, Ringo Star & George Harrison, kao i Dave Edmunds, engleski muzičar koji u vreme punk/new wave euforije nije dozvoljavao da rockabilly scena u Engleskoj zamre.

Carl Perkins i njegovi sledbeniciŠou Blue Suede Shoes: A Rockabilly Session emitovan je kao novogodišnji program 1. januara 1986. godine. Gledaoci su dobili ono što se moglo i očekivati, nadahnuto & energično prašenje klasičnih hitova. Dobro je bilo videti Harrisona, koji je po prvi put nastupio javno posle deset godina pauze.

Na koju foru je u ovu ekipu zalutala Rosanne Cash, nemam pojma. Kako su najavu emisije napravili Johnny Cash, Roy Orbinson & Jerry Lee Lewis, moguće je da su dva stara drugara imala neki dogovor. Ili je Rosanne bila na pravom mestu u pravo vreme – Carlene Carter, ćerka njene maćehe June Carter Cash, u to vreme je živela u Londonu kao supruga Nicka Lowea.

Kako god da je bilo, ovaj nastup veterana je skrenuo pažnju na Rosanne – ona je do tada bila samo ćerka velikog Johnnyja koja snima neku-tamo-svoju muziku. Evropa je otkrila punktry i seriju njenih odličnih albuma koji su prokrčili put mnoštvu danas etabliranih izvođača.

Što zbog zanimljive frizure & kompletnog stylinga, što zbog energičnog izvođenja, zaljubio sam se na prvo gledanje.

I ta ljubav još uvek traje.