Koliko daš, a koliko dobiješ

Najpre jedan kratak video klip koji koristi mehanizme savremenih reklamnih spotova da bi preneo željenu poruku:

A onda, da malo razmislimo. I da vas pripitam nešto: da li biste vi bili spremni da se odreknete novca, bilo kolikog, da biste sačuvali sopstveni integritet?

Meni su trebale godine da bih se usudio da postupim tako. Nakon prvog “ne”, olakšanje koje sam osetio je bilo toliko da ne mogu da prepričam. Ali to su sitnice spram rutinske situacije koje Julian Assange preživljava. Udaranja i podmetanja koja ovaj čovek trpi zarad otkrivanja činjenica° mnogo prevazilaze moje male kaprice koje sam sebi dozvolio u nameri da se oslobodim gluposti zamaskirane novcem. Štaviše, on ugrožava i svoju slobodu i svoj život da bi Wikileaks opstao u ovom licemernom svetu.

Mora da izdrži zarad svih. Baš zbog onih koji se predaju tako lako. Svakako smo otišli u pizdu materinu, samo je pitanje hoćemo li makar završiti kao ljudi, a ne kao miševi.

________
° Ponavljam: ne lovi Assange istinu, nego otkriva svetu činjenice. Ako vam nije jasna razlika, ne komentarišite.

(Tnx Boris)

1 komentar na temu “Koliko daš, a koliko dobiješ”

  1. Nekoliko puta sam se odrekao posla i novca jer nisam hteo da dovodim u pitanje svoj integritet. Više puta sam svesno ulazio u opasne situacije zbog vere u određene vrednosti. Mnogi su te poteze tumačili kao štetne, svojeglave i rizične, ali kad nešto radiš iz uverenja onda mišljenje drugih i nije toliko bitno.

    Danas je Asanaž paradigma za svakog od nas; primer kako ličnom hrabrošću i angažovanjem mogu da se nanesu ozbiljni udarci mešetarima iz Ministarstva istine.

    Bez oružja i sile, samo pukim objavljivanjem činjenica.

Komentari su onemogućeni.