11.11.(20)11.

Ne bih da vam kvarim zabavu, ali pomalo mi je pun burag tih numerologa i inih koji se bave kojekakvim disciplinama koje su zasnovane na omašenim tezama.

Elem drago mi je što mislite da je samo jednom i nikad više u životu dostignuta vremenska odrednica 11.11.11. i to u vreme 11:11:11.

Sve je to lepo i krasno, osim…

Pa dobro, majka mu stara, je l' vi znate koja je ovo godina il' ne znate?

…osim što ovo nije 11. godina, nego 2011. I što astronomski časovnik i konvencionalni nemaju veze jedan sa drugim. I što datumi pokazuju redne brojeve, a vreme navršene sate i minute. I što bismo baš mogli da se bavimo i nečim pametnijim. Ergo, aj razlaz! Nerd smile

4 komentara na temu “11.11.(20)11.”

  1. dopadne mi šaka jedan papirić o numerologiji – klasično spamovanje kroz nekakav tzv. ženski časopis. počnem da čitam (nije šala, moj život je u pitanju) a tamo na prvoj strani zateknem otprilike ovako:

    Vaš lični broj se dobija tako što krenete đuture da sabirate cifre datuma rođenja, dok ne dobijete prost broj.

    Bi mi sumnjivo, ali hajde. 7+4+1+9+7+3=11+10+10=1+1+1+1=4. Šta sad, pitam se, gde je moj prost broj?

    I tako numerolozi, kao i astrolozi, meni izgledaju kao ljudi koji su mnogo voleli da se bave naukom, ali pojmovi kao što je prost broj su za njih bili suviše komplikovani, pa su rešili da im sami nađu jednostavnije značenje.

    1. Мислим да су имали на уму простачки број. Свих пешес брезобразних речи у енглеском имају баш толико слова.

      Ако у популарној науци има кича, то су управо ти датумолози. Као, 14. март је дан математике… јер се (само и искључиво у еСАДу и колонијама) пише 3/14. Хм, тако како се пише би требало да је разломак, ал’ ништа посебно, онда су СВИ датуми разломци. Ако то треба да је нешто математички, онда су се ухватили управо најпогрешнијег могућег формата датума, нит узбрдо нит низбрдо, него мало вако мало нако.

      Нему пОјма.

      1. kaži kad ovo nisam znao… 3/14, dan matematike… ma idi… 😯

        1. А можда је и “пај деј” (јер им је однос обима и пречника круга 1 пита)… тим сам се био позабавио колико да напишем нешто слично негде другде, дакле два минута. Требало би ми мало више да га тачно запамтим, а не треба ми уопште.

Komentari su onemogućeni.