Zastoj rada bloga

Ako ste iskusili zastoj rada Suštine pasijansa, niste jedini.

51% krivice snosi Loopia, koja sve angažovanije radi na tome da me izgubi kao klijenta.

49% krivice snosim ja, koji patim od sindroma lenjog dupeta i ne selim blog na drugo mesto.

Još bih se navukao na priču koja mi je servirana (mada ne mogu da osporim ljubaznost ekipe). Nego, bio sam godinama administrator jednog servera na netu i znam ponešto o tome kako se obezbeđuje nužna funkcionalnost nekog servisa, pogotovo plaćenog servisa.

Pokrenuću korake za preseljenje Suštine pasijansa na neko drugo mesto. Preporuke, one argumentovane i isključivo iz prve ruke, svakako su dobrodošle.

3 komentara na temu “Zastoj rada bloga”

  1. Uh, Loopia.
    Nekad davno sam im bila klijent i pobegla sto sam brze mogla. Htedoh da preporucim GoDaddy, ali ni njima nisam potpuno zadovoljna (citaj, ocajan im je admin panel). Mozda da pogledas DiscountASP.net (to je i url)

    1. ИдиБреЋале је још гори. Имао сам муштерију коме је домен остао регистрован кроз њих на покојног програмера, а кад је тражио да пререгиструје на себе (чак и уз “проверите чијим чековима је све досад плаћено”), сложили су му такву одјебеницу да је прокувао. Отприлике, “ми ту не можемо ништа, поступак је такав и такав а ако се не спроведе за 21 дан, домен иде на дражбу”.

      Помогло је тек познавање закона и претња вишетомним адвокатским калибром.

    2. Trik sa ovima je u tome što tamo imam nekih 5-6 domena. Jedan od njih je ASP domen bez baze, radi sasvim OK i nema zastoja. Osim Suštine pasijansa, koja je tipični WordPress blog bez ikakvih ujdurmi, tu se nalazi još nekoliko prostih html sajtova koje održavam za račun (potrebu) drugih, a na svoj račun (finansijski). Ovo je najjeftiniji zbir koji sam do sada našao, a pošto ni nemam nameru da gonim neke pare ovim delovanjem, to ne bih da se upuštam u nove transakcije, osim ako budem morao. Zastoji i usporenja servera na kome fercera SP su sve učestaliji i već sam na ivici da prokuvam zbog toga. Videćemo šta i kako dalje. Treba mi kršteno mesto koje me neće koštatio više od 60-100 USD godišnje. Ama, i to je puno, nego za to imam pokriće iz samih sajtova.

Komentari su onemogućeni.