Fotografija dana, 7. mart 2012

Pitanje za milion dinara: koja poznata građevina se nalazi na novčiću od dva dinara?

Priznajte da ne znate. Mada, neću da se pravim važan: nisam znao ni ja do danas.

Tokom dana, na stolu se zatekla gomilica novčića. Prošlo je neko vreme dok nisam ukapirao da gomilicu čini po jedan primerak svakog novčića u opticaju u Srbiji: 1, 2, 5, 10 i 20 dinara. E, kakva slučajnost, pomislih i pogledah malo pažljivije. I tog časa shvatim da zapravo nikad nisam zagledao u novčiće. Možda bih se i setio, jer sam znao, da se na novčiću od jednog dinara nalazi zgrada Narodne banke Srbije – ali za ostale nisam uopšte znao. Dakle, to su crkve manastira Gračanica (dva dinara), Krušedol (pet) i Studenica (deset), te hram Svetog Save (20 dinara). Eto, sad možete da se prijavite za kviz “Milioner”. Open-mouthed smile

U međuvremenu, okrečena je soba u kojoj razvijam fotografije, pa sam se tokom večeri malo igrao novim mogućnostima. Boga mi, lepo urađeno… A da bi igra bila što solidnija, podmetnuo sam rezultate kratke i nepažljivo izvedene sesije.

Fotografija dana za 7. mart 2012.

Izvinjavam se na banalnoj fotografiji. Nije bilo bogzna kakve ideje, osim da što pre umlatim nešto svežeg materijala za igranje u novoj fotolaboratoriji, pa proglašavam mišn not akomplišd. A šta je svetlosoba novo donela – akomplišd i te kako!