Fotografija dana, 8. mart 2012

Od kombinatske žurke do prilike sa fotografisanje, mali je put.

Veče smo proveli u Radničkom domu u Kikindi, gde smo prisustvovali kolektivnoj osmomartovskoj ekstazi dok je neki grčki ansambl svirao šiptarske pesme. Za to vreme, ja sam se posvetio društvu za stolom, pa je poteklo vino u potocima. A okom sam lovio detalje, dok nisam našao jednu vrednu pažnje za turanje pred objektiv.

Fotografija dana za 8. mart 2012.

Simbolično, kazaljke su se poklopile baš kad sam slikao.

Inače, reč je o stojećem satu sa klatnom; ima tu mnogo više da se vidi. A nije da ne znam ponešto o istoriji tog sata. Poznajem lika koji je to pravio – donosio je satne mehanizme iz Nemačke po 1.000 DEM, a sam je sklapao kućište od prvoklasne hrastovine. Drvo i staklo su ga koštali oko 200 DEM, a celu konstrukciju je prodavao kako koga zezne, od 2.500 do 3.500 DEM. U Beogradu išlo k’o alva; van Beograda teže. Otkud to u Radničkom domu u Kikindi, nemam pojma.

Bilo mi je po volji da uhvatim samo detalj oko kazaljki; to je za mene tek malo niže od visine očiju. Znao sam da ću sprovesti fotku u neki od oblika ograničene palete boja, mada je tek eksperiment pokazao da je ovaj vid sepije optimalan.

Ovo je bilo lako; mišn akomplišd. Rolling on the floor laughing