Jedna na dan (14): 14. april 2012.

Zna se tradicija subotom uveče uoči Vaskrsa. Već godinama, to je foto-sesija Jasnine primenjene umetnosti.

A kao da imam šta veliko da pričam. Subotom uveče ispucam “jedan film” i nađem onu fotku koja mi odgovara u tom trenutku. Za ovaj Vaskrs, evo odabrane:

Jedna na dan, 14. april 2012: uskršnja jaja

(pogledaj veću fotografiju)

Malo sam se mučio sa temperaturom boje, ali Lightroom je pojam za obradu kolekcije sličnih fotografija; nisam se zadržao više nego što je trebalo jednom kad sam ulovio potrebnu kombinaciju. Malo mi ide na ganglije to što ne mogu onako lako da izmerim belo kao na svim point’n’shoot i prosumer aparatima, pa ne gnjuram da bih izveo merenje iz snimljene fotografije (???). Ali ajde-de: važno je da sam mogao da uradim čestitu sesiju sporim ekspozicijama, sa stakla i uz pomoć daljinskog okidača.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Vide se detalji koji treba da se vide (pogotovo na verziji od 2400 piksela, pogledajte i nju), kompoziciju sam sveo na detalje, a topli tonovi daju dobar prostor za razvoj komplementarnih boja.  Šta dalje da pričam, kad sve znate. Winking smile

Ovo verovatno čitate iza ponoći, u nedelju: Hristos vaskrse! Left hug Right hug Idemo dalje!  Just kidding

2 komentara na temu “Jedna na dan (14): 14. april 2012.”

  1. Мада ми то схватамо више као незнабожачки празник пролећа (пази, јаја, најочигледнији симбол плодности), да се фарба, фарба се.

    Пошто нисмо решили убацивање линака за слике директно од мене, ево линка на страну са сликом. Моја госпоја ово зове фарбањем. Сликање је оно што ради Маја. Ја фоткам.

Komentari su onemogućeni.