Jedna na dan (109): 18. jul 2012.

 I konačno, došla je na red fotka koju držim u glavi već danima…

Jedne večeri je bilo suviše kasno. Druge večeri mi nije bilo po volji. trće večeri sam mislio na nešto treće… I tako se nizalo još od vikenda: hteo sam da opet fotografišem svog Orfeja. Ideja je ovog puta bila prosta: igraću se u polumraku, držeći veliku blendu i veliku osetljivost i eksperimentišući sa uglovima. Bilo je zanimljivo, priznajem, a nisam se uzdržao ni od malčice postprodukcije. Odabrao sam ovu:

Jedna na dan, 18. jul 2012: Orfej

(pogledaj veću fotografiju)

I kao što rekoh, veliki otvor blende je uzrokovao kratko polje oštrine, što je štogod bila i namera. Svetlo dobijeno iz polumraka se lako obrađuje, jer nema previše… Ček’ malo, ima: ovo prelivanje na dnu fotke je skoro neverovatno: nekako sam postigao da se svetla razliju baš na tom mestu. Kad sam hteo da ponovim efekat sa prekomponovanim sadržajem, nisam uspeo. Ali dobro, zadovoljan sam i ovim.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Element apstraktnog na slici je dominantan; čak, žice izgledaju kao da ih je neko trznuo. Nesavršenost, koja ovde postoji u najmanje tri vida, posebno je privlačna u ovoj kombinaciji; nije mi padalo na pamet da išta ispravljam, uveren sam da bih samo pokvario ugođaj.

Pokušaću još nešto na ovu foru, ovih dana. Sutra na Tisu. Island with a palm tree