Jedna na dan (110): 19. jul 2012.

Jeste da je bio radni dan, ali valjalo je biti frajer pa pobeći s posla. I to gde drugde, nego pravo na Tisu…

Kumovi su insistirali da provedemo dan sa njima na Tisi. Ovog puta, za razliku od prethodne dve posete, otišli smo na bačku stranu. A novotarija je i to da smo se provozali čamcem po Tisi. “Vozi pod most”, rekoh Željku, “i napravi krug oko pilona. To je sve što tražim.” Sve je bilo na zicer – i mesto za slikanje i oprema u funkciji i dobro svetlo. Dobio sam mnogo dobrih slika, a za vas biram ovu:

Jedna na dan, 19. jul 2012: pilon

(pogledaj veću fotografiju)

Ovog puta, urotio sam se da nađem neku zanimljivu geometriju na pilonu mosta na Tisi kod Ade, a da pritom ne moram da radim išta osim možda popravke geometrije. Tako je i bilo: osim prelaska u proporciju 16×10, male ispravke ugla i blagog pomeranja pilona tak oda bude tačno u centru kadra, nije bilo nikakve druge obrade osim onih koje su podrazumevane u mom Lightroomu – odmah sam izvezao rezultat u JPEG format i to je bilo to. Za dramatične boje, pogotovo na nebu, pobrinuo se polarizacioni filter (koji najzad otkrivam kao jedan od najkorisnijih foto-gedžeta koje sam ikada imao).

Presuda: mišn akomplišd, sa zvezdicom. Camera Thumbs upStar Potvrdilo se jubilarni stohiljaditi put (i bez izuzetka): pomeri se na pravo mesto, pazi na detalje, uoči kvalitet svetla – i piči! I šta tu ima više da se priča.

A nije da nije, uspeo sam da uhvatim još zanimljivih kadrova na tom mestu. Ali, o tom, potom.