Jedna na dan (114): 23. jul 2012.

Da ne ostanem dužan onom kučetu… Uotalom, oko ove fotke sam morao dobro da se potrudim…

Mimika je kućni ljubimac porodice mog kuma. Veoma joj prija boravak na Tisi, a pokazala je priličan afinitet i za vožnju čamcem. Klempava kao i svaki drugi oštrodlaki jazavičar, pravila je ceo spektakl kad usmeri njušku spram vetra, pa joj se uši dignu i tad liči na gremlina. Vampire bat Dao sam sebi u zadatak da je uhvatim u takvom položaju ušiju, što se pokazalo kao teško. Ali, uspeo sam:

Jedna na dan, 23. jul 2012: Mimika

(pogledaj veću fotografiju)

Da vidiš đavola: kako bih usmerio fotoaparat ka Mimiki, ona bi spustila glavu ili se sakrila iza Željka. “Vidi se da je žensko”, rekao sam sto puta dok sam pokušavao. I negde već pri kraju vožnja, pratio sam kuče kroz ražilo možda dva cela minuta. Pravi trenutak se desio u jednom času, nije trajao diže od tri sekunde, ali bilo mi je dovoljno – uspeo sam.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up I to sam napravio celovit zahvat nakon što sam uspešno eliminisao poveliku smetnju u vidu crvenog korita čamca. Očuvanje oštrine je postalo lakše nakon što sam se (prilično kasno) setio da uključim puni servo pri aftamackom fokusiranju. Čovek se uči dok je živ: ručno ili jednokratno aftamacko fokusiranje je ćorava rabota kada se čamcem vozite po reci koju jak vetar tera uzvodno. A kad tako gledaš, tada gremlin-uši na slici dođu kao čist bonus.

Idemo dalje.

1 komentar na temu “Jedna na dan (114): 23. jul 2012.”

Komentari su onemogućeni.