Jedna na dan (91): 30. jun 2012.

Jedna iz arhive. Čekala je na priliku poput ove…

Ama, dan je prošao u ovom i onom, bez fotoaparata, a posle podne put za Beograd, veče na predstavi Cirque du Soleil, prvi deo noći u povratku kući… Dok sam vozio, setio sam se jedne fotke koja je ostala negde u prikrajku. Elem, negde sam čitao o tehnici fotografisanja odšrafljenim objektivom. Prosto, skineš objektiv, pa ga samo nasloniš na mesto , poželjno pod malo kosim uglom. Aparat izgubi automatiku, nema pojma koliko je blenda otvorena (otvorena je skroz), pa dobijete nešto što bi moglo da se podvede pod apstraktnu fotku. Manje apstraktni rad izgleda ovako:

Jedna na dan, 30. jun 2012: objektiv u stanju relativne saradnje...

(pogledaj veću fotografiju)

Čak, imam jednu fotku na kojoj je svetlo procurilo sa jedne strane, pa sam dobio vrlo zanimljiv efekat prelivanja nalik Holga kameri. Ova tema je neverovatno zanimljiva i vredna pažnje u domenu kreativne fotografije. Evo, noćas sam našao link ka stranici na kojoj je prikazana 101 fotka načinjena sa skinutim objektivom. Ludilo!

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Zapravo, teško je suditi o ovakvim radovima, jer nemate sa čim da ih poredite. U slučaju projekta “jedna na dan”, udobno smeštam svoju odluku u prostor kreativnog ispunjenja, jer sam otkrio novo područje za čačkanje. Pogrešio sam zato što sam probu napravio u uslovima kratkog rastojanja, pa se teško razaznaje oštri prostor. Sledeća će biti načinjena negde napolju.

Istina, ovo će me dovesti do potrebe da kupim duvaljku za čišćenje unutrašnjosti fotoaparata. No… Šta je, tu je. Hot smile