Jedna na dan (95): 4. jul 2012.

Taman da izvedem jednu probu pa izaberem fotku dana odatle, namesti se neka druga fotka ispod koje kao da je neko napisao “to je to”…

Izašli smo u vožnju van grada, da malo ohladimo glave promajom pod otvorenim prozorima. Najzad sam se dao u testiranje polarizacionog filtera, a usput sam odradio i prvu ovogodišnju sesiju u polju suncokreta. Nije baš tako očigledno šta je filter ovde uradio (vidi se lakše na onima gde je nebo vidljivo). To izgleda ovako:

Jedna na dan, 4, jul 2012: suncokret

(pogledaj veću fotografiju)

Moram reći da sam zapanjen rezultatom, jer sem malenog isecanja (izbacio sam traku od možda stotinjak piksela) i namernog spuštanja svetlih tonova, nisam uradio ništa više. To je to u roku od odmah. Zapravo, fotka jeste bila malo tamnija, pa sam pomerio i to za blendu. No, to je bilo zbog pogrešnog prioriteta; imam ovde i “ispravnu” ekspoziciju, ali sam namerno odabrao baš ovu, jer je legla takva kakva je.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Filter radi sjajno! Imam da ispitam još mnoge kombinacije svetala, uglova, posebnih primena, ali to ću polako, u hodu. Da se najpre pozabavim bojama, a posle ću se baviti odsjajima i raznim posebnim čudima.

Idemo dalje. Samo kad ne bi bilo tako toplo…