Čole i Bole

Kao muziku za popodne, do sada smo uvek birali po jednu numeru. Ovog puta, ovoliko je falilo, ama o-v-o-l-i-k-o, da pustim ceo koncert. Prvo da čujete nešto, pa ću vam objasniti. A na kraju sledi i link…

Ovo slobodno prihvatite samo kao trejler. Chuck Berry i Bo Didley zajedno na sceni? Pa šta biste više? Slobodno pojačajte i uživajte.

A na jutjubu ćete naći i ceo koncert… Ovde.

Moram da ofiram čoveka: sve je ovo Igorova ujdurma. Isprovocirao me je kad je poslao link, pa sam lupao glavu kako da uklopim jedan format u drugi… A nije da nije! Nego sam se opirao da pustim ceo koncert kao muziku za popodne.

U međuvremenu, prisetio sam se nečeg…

Postoji jedan mali omaž Bou Didliju u filmu Higlander… Sreću se dvojica besmrtnika u Central parku u Njujorku, pa jedan drugog nudi pićem iz pljoske. Pita ga ovaj šta je to, a on kaže „Probaj samo! Da ne misliš da ću da te otrujem? To je bum-bum!“ Smile with tongue out Rolling on the floor laughing

E, ako je verovati Allanu Jonesu, gloduru časopisa Uncut, po pričama u rubrici „Stop me if you’ve heard this one before“ (lovačke priče u kojima Jones svaki put iskoristi folskulu “when I was writing for what used to be Melody Maker“), upravo su to reči koje je Bo Didley upućivao naivnima kada ga pitaju šta se nalazi u pljoski koju im je upravo pružio. Surprised smile U nastavku, veli Jones kako je zauvek uspeo da osvoji srce Boa Didlija kada je zatražio od njega još jedan gutljaj te tekućine čiji sastav niko nikada nije uspeo da provali, iako je prvi utisak bio da je okusio koktel napravljen od meda i akumulatorske kiseline; navodno, nikad se pre nije desilo da neko želi još… Epizoda se, navodno, desila u tour busu negde između tačke A i tačke B u nekoj pustopoljini Amerike. “Možda bih i zapamtio gde smo to bili”, veli Jones, “nego me je obuzela neka milina, pa to više nije bilo važno”. Bo Didley je bio kralj kraljeva.

1 komentar na temu “Čole i Bole”

  1. Ухватим себе како мислим на јадне предаваче марксизма из периода усереног образовања… јер у првој школи где сам радио, била двојица управо са тим надимцима. Где ми нађе вести из несвести.

    А то бобичаво воће роди тамо подоста, има cranberries (брусницe), mulberries (дуд, видео укупно два дрвета, једно је у дворишту наше амбасаде :)), raspberries (малине), blackberries (купине), blueberries (боровница), само нигде нисам нашао те chuckberries, а није да се нисам распитивао. Само одмахују главом, ћуте, и као загонетно се смешкају.

Komentari su onemogućeni.