Dan Tri Polovine (V.2013)

Tri polovine, to mu dođe negde oko 1,666 – je li tako? Tako je.
Sad ćete da vidite… Ili nije tako… Uh…

...Jedna polovina Srba slavi slavu, druga joj ide na slavu, jer valja se, a treća polovina ostaje kod kuće ili odlazi nekud svojim poslom, kao i svakog drugog dana.Danas je dan omiljenog šablona svakog humanoidnog stvora koji se ikada očešao o radio ili televiziju i sebe smatra spikerom, smatrali ga drugi takvim ili ne. Jer danas, i samo danas, svaki humanoidni stvor koji se ikada očešao o radio ili televiziju i sebe smatra spikerom, smatrali ga drugi takvim ili ne, ima dužnost da saopšti veliku istinu: danas je dan kada polovina Srba slavi slavu, a druga polovina joj ide na slavu, jer valja se.

I tako, evo treći put na Suštini pasijansa (evo: 1, 2), razumevajući da ima i nas, i to poprilično, koji niti slavimo ovu slavu niti idemo svečarima na slavu, jer valja se, svaki humanoidni stvor koji se ikada očešao o radio ili televiziju i sebe smatra spikerom, smatrali ga drugi takvim ili ne, te ispunjava svoju dužnost da saopšti veliku istinu kako je danas dan kada polovina Srba slavi slavu, a druga polovina joj ide na slavu, jer valja se, utvrđuje implicitnu istinu: jedna polovina Srba slavi slavu, druga joj ide na slavu, jer valja se, a treća polovina ostaje kod kuće ili odlazi nekud svojim poslom, kao i svakog drugog dana.

A ovoga puta, moramo da utvrdimo i to da je ovo društvo ipak građansko, koliko god to išlo na ganglije mnogima od onih iz one polovine Srba koja slavi slavu i one druge polovine koja joj ide na slavu, jer valja se, te da je po poslednjem popisu u Srbiji živelo negde oko 83,33% Srba, dok su ostalo pripadnici raznih drugih nacionalnosti. Malim aritmetičkim manevrom kojeg se, po mom skromnom saznanju, nije setio nijedan humanoidni stvor koji se ikada očešao o radio ili televiziju i sebe smatra spikerom, smatrali ga drugi takvim ili ne, te ispunjava svoju dužnost da saopšti veliku istinu kako je danas dan kada polovina Srba slavi slavu, a druga polovina joj ide na slavu, jer valja se, utvrdićemo da nas, zapravo, nema tri polovine, nego tu figuriše još oko 16,66% što bi bila šestina populacije, te tako konačno dolazimo do konačnog obračuna, suncetiebemžarenokakosenisamtogaranijesetio, da nas ovog dana ima deset šestina iliti 1,666666666°×…

Neka jede ko voli. Ako ima da plati trostruku cenu u pijačnim ribarnicama...

…Čegbrejebote. Pa nije tako. Kažu, polovina Srba. Aaaaaaa! Pa onda je ta treća polovina zapravo 41,65% populusa, tako da nas ima, grubo skockano, oko sedamnajz dvanaestina iliti 1,417×… E vidiš ti zvrčke i računa, boktemazo, pa to je baš glavolomka.

Ali… ali ja ne znam kako se rešava ova aritmetika. Znam da liči na vjevericu, znam da trči k’o vjeverica, ima zubiće kojima gricka lješnjake k’o vjeverica, ali znam da nije vjeverica… Šta sad da radim? Hteo bih da znam precizno. Da mi bude jasno kako stvarno funkcionišu brojevi na Svetog Nikolu.

Jer valja se.

Znam da liči na vevericu, ali znam da nije veverica... Šta sad da radim?Bez obzira da li nas ima 1,666666666°× ili 1,417×, mene zanima kako se koristi taj broj. Šta sad? Da li na Svetog Nikolu važe drugačiji statistički podaci? Na primer, kad bi se ovim danom održavao nekakav referendum, izbori, jebemliga, tako neka stvar koja prebrojava populus, šta bi onda bilo? Kako bi svaki humanoidni stvor koji se ikada očešao o radio ili televiziju i sebe smatra spikerom, smatrali ga drugi takvim ili ne, te ispunjava svoju dužnost da saopšti veliku istinu kako je danas dan kada polovina Srba slavi slavu, a druga polovina joj ide na slavu, jer valja se, izvestio o rezultatima prebrojavanja? Može li se to znati? Ili je neznanost bolja od znanosti? Možda je bolje biti glup? Da, vidiš, mora da je tako.

Jer valja se.

3 komentara na temu “Dan Tri Polovine (V.2013)”

  1. Не знам шта се то ваља, и да ли је иза брда или није, ал’ ми је већ поприлично доста ове православне џамахирије, баш као и сваке друге.

    Могли би стварно већ мало да нас оставе на миру, а?

    Одох сад на славски ручак, док још имам разлога за то.

    1. I ja da se javim i da javim da smo pevali samo partizanske pjesmice.

Komentari su onemogućeni.