Svako ima pravo da se kreće i da bude kreten. I to na struju. U zemlji koja svojata Teslu kao svog.

Kako se trijumf duha pretvara u jad?

Vrlo lako: doselite se u Srbiju. Potom smislite neku sjajnu ideju i uložite svoje znanje, vreme i novac da je realizujete. Tek kada se pokaže da ste uspešni, nastupa pravi čas da budete kažnjeni za svoju samovolju. Pazi sad.

Dečko, ko ti je dozvolio da prelaziš kolima 100 km sa samo 14 dinara?

Imam nekoliko interesantnih i nadasve opravdanih rečenica koje su primerene ovom času. Jedna od njih iskreno priželjkuje simultani trostruki povratak u praiskonsko majčino okrilje (šifra: 15:00) kompletnom birokratskom aparatu ove glupošću i jadom napaćene zemlje.

Što se ovog čoveka tiče, nadam se da nije bio glup, nego je prijavio patent. Nebojši Matoviću se možda smeše slava i berićet.

Ali ne u Srbiji.

Da biste prošli dobro u Srbiji, treba da diplomirate na planu negativne selekcije. I da imate nekakvu kubikažu na električnom automobilu ručne izrade.

1 komentar na temu “Svako ima pravo da se kreće i da bude kreten. I to na struju. U zemlji koja svojata Teslu kao svog.”

  1. Au Bajo moj, gde si našao da radiš auto bez kubikaže? U Srbiji? Agenciju za “bezbednost” saobraćaja bi zezno da je auto imao nekakvu kubikažu, a naročito preko 2000ccm, jer to fantastično utiče na punjenje raznih računa. U ovoj apsurdnoj priči nameću se razne teme a ja bih pipnuo glupost iz 2:51, gde bezbednjaci traže potvrdu od proizvođača da ovakav motor može da se ugradi u takav auto. Ova glupost na kvadrat ima i jednostavniju formu, odnosno iznikla je iz odluke, da prilikom zamene i/ili ugradnje motora, od ISTOG proizvođača, vlasnik mora dostaviti potvrdu da je to OK. Primer:
    OPEL OMEGA, 2198 ccm, 106 KW (bacaš motor) i uzimaš
    OPEL OMEGA, 1987 ccm, 88 KW i ugradiš u postojeću karoseriju. Koji je cilj ove zamene motora? Već posle prve registracije ti se isplati zamena istog. Samo da napomenem da sam ovakvih zamena uradio preko 20 (samo na OPELU). Možda bi trebalo i da napomenem da su nosači motora i ostale stvari kao stvorene za ovakvu rabotu jer to radi jedan proizvođač, koji je podesio da razni modeli mogu da imaju identične motore. I treća napomena je da svih ovih godina se nije desilo da u auto od 3000 ccm neko ugrađuje motor od 1116 ccm. Verovatno su mudraci iz Agencije hteli da obuzdaju ovu zadnju napomenu al’ u tome su zdravo uspeli.

Komentari su onemogućeni.