Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš

Protokol je nezgodna stvar. Mediji su još nezgodniji. Češki predsednik je to naučio na najteži način.

Pazi sad ovo:

 

Mislim da gospodina Klausa očekuje težak period koji bi mogao da se podvede pod slogan “šta god vam ja sad rekao, nećete mi verovati”. Tako je: neće mu niko verovati.

Meni je, zapravo, svejedno. Nego ne mogu da poverujem da neko kome protokol čini debeli deo radnog vremena nije u stanju da obuzda nagone pred kamerama. A zna da ga snimaju…

5 komentara na temu “Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš”

  1. Po diplomatskom protokolu, potpisnici državnih sporazuma dobijaju penkala i prateći pribor.

    To znači da Klaus nije ukrao ništa. Mediji su nas naveli na pogrešan zaključak jer većina nas nije upoznata sa detaljima diplomatskih protokola.

    1. Neće biti. Po diplomatskom protokolu, potpisnici sporazuma razmenjuju penkala. A da li je Klaus ukrao nešto ili nije, ja to ne znam.

      Sad ćeš ti da kažeš da je to Klausovo penkalo, pa ću ja da kažem kako se on šunjao da ga stavi u džep, pa ćeš ti da kažeš… pa ću ja da kažem… pa ćeš ti… pa ću…

      Za to vreme, suština pasijansa ostaje ista.

      1. Suština (pasijansa) je da nam češki spin doktori traće vreme u pokušaju da srozaju ugled Klausa.

        Mnogi se pecaju na tu medijsku provokaciju jer je zasnovana na poluistini. Klaus zaista deluje kao da mažnjava penkalo, ali je zamena teza da nema pravo da ga strpa u džep (bilo da je njegovo bilo da ga je dobio od čileanskog predsednika).

        Uostalom, zabole me plajvaz za to penkalo. 🙂

        1. Najzad si potrefio 😉

          Tezu, to jest. Suštinu pasijansa nisi ni namirisao.

      2. I to o delu protokola je postalo deo mita, jer su to, sasvim neplanirano za šefove protokola, onomad učinili Mihail Gorbačov i Ronald Regan, prethodno potpisavši nekakav veoma važan sporazum. S druge strane, čini se da flagrantniju “krađu” od Vaclava Klausa izvodi Nikola Sarkozi kada uzima pero Trajanu Baseskuu.

Komentari su onemogućeni.