Noć muzeja: Planeta Kikinda

I kao što sam obećao kad sam poslao fotku dana za 14. maj, evo izvedene kolekcije koju sam sinoć ulovio, vama na polzu.

Nemam šta puno da pričam: neke izložbe na sinoćnoj instalaciji “Planeta Kikinda” nisu baš bile za slikanje (kartoni sa sitnim tekstom i slično tome), obaška što nije bilo dovoljno fokusa u onome što su radili. Da ne budem baš na kraj srca, ali ako je već organizovano da jedna simpatična devojka bude animatorka tek pristiglim posetiocima, a ona stoji upravo ispred izložbe posvećene stradanju šuma, onda njen kostim ne treba da bude najlon kesa na koju je nalepljeno nekakvo kvazi-lišće. Znam ja da je to razgradljiva kesa, ali najlon ostaje najlon…

Srećom, bilo je i perfektnih izložbi sinoć. Moj favorit beše izložba prepariranih ptica; nešto više sam o tome rekao u pratećem tekstu u prilogu sa fotkom dana, pa da se ne ponavljam.

Još uvek nisam osmislio pametan način za publikovanje kolekcije fotografija, pa ćete mi oprostiti što sam odabrao glup način: postavio sam izbor od 50 fotki u javni deo svog fejsbuk profila.

[EDIT: fejZbuk više ne dozvoljava pristup spolja. Evo vama fotki posredstvom Minusa.]

Noć muzeja: Planeta Kikinda, pedeset fotki vama na polzu

Izvol’te, izvol’te! Winking smile

6 komentara na temu “Noć muzeja: Planeta Kikinda”

  1. Simpatična devojka nije bila animatorka posetiocima Muzeja, već domaćin amaterske postavke “Hoćemo šume-da rastemo zajedno”. Za propuste sitnoslovne, kartonske, najlonske i ostale krivite isključivo mene.

    1. Izvinjavam se zbog greške; tak osam doživeo simpatičnu i ljubaznu devojku koja nas je dočekala.

      A drugo: nema krivice i nema krivih… Što bi rekli, kamo sreće da su nam to problemi u društvu. Ova inicijativa i izvedba su za uzor, a te omaškice nam, nekako, dođu kao pouka više.

      A na toj izložbi “Hoćemo šume”, video sam da se posetioci potpisuju na papirnom panelu. Dopisao sam “Ja sam zasadio drvo, a ti?”. Treba upravo srednjoškolce navesti da zasade drvo. Pa da gledaju godinama kako raste i sazreva kao i oni.

  2. Đaci SSŠ “Miloš Crnjanski” do sada su posadili više šumaraka u Kikindi, sačuvali drvored kod OMW pumpe i još “koješta” rade na polzu naroda kikindskog.

Komentari su onemogućeni.