Božićna kupovina

Ah, pa to je ono pravo: da uhvatite stihiju popusta u tržnim centrima tokom praznika. Vidim, po tržnim centrima vlada haos po garažama… Kao da tako nije bilo i pre. No, dobro.

Poenta je druga: ako imate hrabrosti, napravite spisak u nekom blokčetu, jedna stavka po stranici, pa ga predajte nekome ko će isti takav spisak da napravi za vas. A onda odmah uđite i tražite od nekog da vam pronađe te artikle. To bi moglo da izgleda, otprilike, ovako:

Najbolji momenti: Baby’s First Pee Set; “Avatar” on VHS; safety corn; banana flavored avocados

Mogli bismo da pokušamo i na domaćem terenu, a?

Recimo: drvene sijalice; čarape od kukuruzovine; rejbanke za pse; sveske na linije za četvrti razred; šahovske loptice od pleksiglasa; tečni deterdžent za pranje kolibrija; porcelanski kondomi; titanijumske mamuze broj 43 (običnog oblika); nož za urezivanje žljebova na laptop tastaturama; senzor za otkrivanje horoskopskog znaka; vadičep za voćne sokove u tetrabriku; mesingani ram za štrudlu s makom; dupli puding od kiselih krastavčića i pire krompira; bombone sa ukusom teletine; beložute jabuke sa dve peteljke; i, što bi ono rekao Diotalevi, polikarbonatni filter donje mazalice u mašini za ujkačestitanje.

1 komentar na temu “Božićna kupovina”

  1. Tradicija, moja omiljena disciplina za izbegavanje, nudi idealni božićni poklon: spasić. Ko ne zna šta je, odmah stiže objašnjenje: uska vunena majica koja se nosi uz telo. Totalni horor za obući posle kupanja, posle par dana lepo legne. Nezgoda je što kasnije il’ pre stiže novo kupanje. I novi spasić. Moja majka još ima noćne more kad dođe subota uveče; moj otac kaže da je bio uspeo da se nagodi sa roditeljima: kupanje (tek?) na dve nedelje…

Komentari su onemogućeni.