Utovar nedeljom, 4. mart

I tako, dok dlanom o dlan, već mart. Opako brzo mi se vrti kalendar. Ne dopada mi se to. Pogotovo zato što živim u Zoni Gluposti, a nemam ni snage ni novca da se oduprem, osim kontranapadima. A onda upadam u spin…

U međuvremenu, informativna redakcija RTS se opet sprema za smradovsko informisanje. Spremaju se za izbore, šta li.

Da li iko u informativnoj redakciji RTS zna razliku između sajta i aplikacije?U sredu, 29. februara, zateknem se ispred televizora u nesrećan čas: tokom najave vesti dana u podnevnom dnevniku. U najavi rekoše kako je, eto, fotografija Novaka Đokovića na fejZbuku oborila sajt. U, bre. Već sam zaboravio na to i otišao, nego sam u tom času opet prolazio, kad čujem – baš ta vest. Aj’ da vidim. Kad ono: na fan stranci Đovaka postavili app za virtuelno slikanje sa njim. Tu se populus popalio, pa krenuo da sastavi najveći fan album u istoriji Sunčevog sistema, pa je pukla aplikacija.

Aplikacija… Sajt… Govna lažljiva.

– * –

Sponzor fotografije: Mlekara ŠabacKraljica Svih Drombulja će dobiti 500.000 evra od jedne televizijske stanice da bi u emisiji najpoznatijeg domaćeg TV majmuna pred kamerama ispričala sve ono za šta je srpski puk zainteresovan. Da parafraziram Jakšu: slažem se da to bde tako, dok god ne moram da slušam to što priča, dok god moje dete ne mora da uči u školi o tome i dok god tih 500.000 evra budu praćeni isplatom poreza i doprinosa prema skali koja važi za sve.

– * –

Zdravo se voledu.Sumlimacija odnosa dve nacije:

Nikad ne veruj kineskim poslovicama.
stara japanska poslovica

(maznuto od Tibija via FB, koji je to maznuo negde drugde, a taj nije maznuo nego čuo)

– * –

Deder da ukradem još malo od Tibija, sa njegovog fejZbuk profila…

Najbolje objašnjenje svetske ekonomske krize do sada
(Šta je zapravo Wall street)

Ovaj se nalovio zeCOva.Došao jednom jedan lepo obučen gospodin, odseo u jedinom hotelu koji je postojao u mestu i objavio na celoj stranici lokalnog lista da plaća 10$ za svakog zeca koga mu neko donese. Seljaci, koji su znali da je šuma puna zečeva, pojuriše da ih love i čovek ih je uredno isplaćivao, kako je i najavio.

Kad je ostalo malo zečeva i lov postao naporan, seljaci su prestali da ih donose. Gospodin je tad obećao 20$ po zecu i seljaci su opet potrčali da love. Ali zečeva je još više ponestalo i gospodin je povećao cenu na 25$. Lovci su ulovili i onih nekoliko preostalih, ali i tome je došao kraj. Sad je gospodin obećao 50$, ali zečeva više nije bilo…

On je otputovao, a njegov ortak je rekao seljacima:

– Pogledajte ove kaveze, puni su zečeva koje je moj šef kupio za njegovu kolekciju.  Predlažem vam da ih kupite za 35$, pa kad se šef vrati, on će vam ih otkupiti za 50$, što je bila poslednja cena.

Seljaci sakupiše ono što su štedeli celog života i kupiše hiljade zečeva koji su bili po kavezima.

Od tog dana nisu više videli ni gospodina ni njegovog ortaka. Sve što su videli su kavezi puni zečeva iz šume – koje su kupili svojom životnom ušteđevinom.

Sad imate jasnu ideju kako funkcionišu finansijske berze.

– * –

Nego, da se prisetimo antologijskog pisanog zadatka iz srpskog.

Voleo bih da bude više ovakvih ljudi oko mene.

Nikad nećemo znati da li je posredi lažnjak. Međutim, nije poenta u tome. Poenta je u tome da se prosečni čitalac ovog rada saživljava sa situacijom i što paušalno veruje da je sastav verodostojan. Takav ishod dovoljno govori onome ko ume da čita između redova.

– * –

Ovo nije lažnjak: zemlja Srbija, 2. mart 2012. Tačno u podne… Mislim, predmet pisma je “Tačno u podne”, a poruka je stigla tačno u ponoć i devet minuta.

tacnoupodne

Veliki brat čuči i gleda.

– * –

Ni boljeg aparata ni nespretnijeg PR-a: Nikon D800, 36 Mpix na full frame senzoru. Zlo.PR zajeb godine se desio, evo, već u martu: Nikon ponosito promoviše svoje novo čudo, model D800, full frame mrcinu sa milion noviteta od koji je najveća ta da ima 36 Mpix i dve opcije pri kupovini. I onda, zna se: viralni marketing diljem neta. I to je krenulo toliko stihijski da su uhvaćeni kako u prezentaciji mogućnosti za video koriste snimke načinjene na Canonu 5D mkII.

Bang.

– * –

Aj pa vidimo se u nedelju. Prijatan ručak želim.

Goveđi repovi, restoran "Tri fenjera" u Nišu, avgust 2011. Ako sve bude po planu, onda će biti i avgusta 2012...

$#$