Jedna na dan (73): 12. jun 2012.

Divlje nebo nad pitomim žitom; vredelo je truda…

Kada sam utvrdio da moj celodnevni dremež potiče od kišnog vremena, prešao sam u kontranapad: seo sam u kola i odvezao se u atar, birajući najbližu standardnu tačku koju pohodim, iz dva razloga: svetlo je polagano nestajalo i morao sam da požurim; a drugo, tamo je žito, a zamislio sam da napravim neki aranžman koji podrazumeva oblake boje mastila i žito koje će veoma uskoro preći iz zelene u žutu boju. To sve izgleda ovako:

Jedna na dan, 12. jun 2012: modro nebo nad žitom

(pogledaj veću fotografiju)

Teško je poverovati, ali to su te boje… A ovaj efekat prezasićene boje sam dobio veoma lako: koristio sam blic kao dopunu, upravo iz tog razloga. Bilo je jednostavno… Mislio sam da malo uredim te travčice u postprodukciji, ali relativno brzo sam izbio tu glupu misao iz glave… To je to.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up U junu ne može da se nađe zanimljivije vreme nego što je bilo danas: kombinacija kiše i sunca (uz veoma dobrodošlo popuštanje vrućine), a to znači ludilo na nebu. Kombinacije svetla u oblacima su čisto ludilo. Sutra ću vam pokazati jednu HDR fotku iz ove sesije, pa će vam biti jasnije.

Idemo dalje.