Utovar nedeljom, 10. jun

A sad iznenađenje. Ne, stvarno… Pazi sad: ovaj utovar ide bez politike.

voziloMada, pošteno govoreći, upadam u oksimoron. Pazi: ako je politika veština mogućeg, a definitivno postoji veština mogućeg izbegavanja politike, onda… Čekaj malo, ispočetka: politika je veština mogućeg, vešto je, može biti, izbeći politič… Ne, ponovo… Veština je moguća politika, te je moguće politički izbegavati mogućnosti, onda nema druge nego da nastavimo po starom.

Mada, nije to baš toliko nedostižno ukoliko realno postignemo metarazumevanje u duhu međusobnog održavanja prilika, što svakako ima veze sa tendencijama saglasnosti u predmetnim naporima da se svakodnevnim aktivnostima, postepeno i u duhu društveno prihvatljivih normi, spreči popuštanje discipline u procesu unapređenja svih varijeteta… um… istih. Da, istih. Definitivno istih.

E, tako. Jedva raspetljah, pa zapetljah ponovo. Prethodni pasus najzad dostiže domete tipičnih aparatčika koji su išli u večernje političke škole da bi naučili ovako da pričaju. Ja tako na prirodno, i to bez pomoći Glugenija Svemogućeg, koji se stidi da se vrati u društvo otkad sam pozvao neke dobre ljude da pišu na Suštini pasijansa. A lupetati na prirodno je, priznaćete, veliko dostignuće.

…Samo mi ne kukaj za starim dobrim vremenima;
ona i stvaraju vremena za kukanje.

“Duh u mašini”, Dragan Nedeljković

Stara dobra vremena. Morala su da postanu stara da bi bila dobra, ali hajde da ne budemo sitničavi.

Vic ide otprilike ovako.

Prolazi Perica pored berbernice, a brica kaže jednoj mušteriji:
– Ovo je najgluplji klinac na svetu. Sad ću ti dokazati.
Ovo je najgluplji klinac na svetu. Sad ću ti dokazati...Brica stavi novčanicu od 50 dinara u jednu ruku i tri kovanice od 10 dinara u drugu ruku, zatim pozove Pericu i pita ga:
– Koje bi hteo od ovo dvoje, mali?
Perica uzme tri kovanice i ode.
– Šta sam ti rekao? – reče brica – Ovako svaki dan! Taj idiot nikad neće naučiti!
Kasnije, mušterija ode i vidi Pericu kako izlazi iz poslastičarnice jedući sladoled.
– Hej, mali! Da te pitam: zašto si uzeo kovanice, a ne 50 dinara?
Perica poliže sladoled reče:
– Onog dana kad uzmem 50 dinara, igra je gotova!

(tnx Tibor via FB)

Kina je potrošila 40% svetske proizvodnje čelika u 2011. godini.U Velikoj Britaniji je utvrđen razlog za drastično opadanje ribljih populacija u rekama, kanalima i potocima duž Ostrva. To je etinil-estradiol, supstanca koja predstavlja aktivni sastojak kontraceptivnih pilula. Procenjuje se da će biti potrebno oko 30 milijardi funti da se posledice otklone.

Uzgred… Ko provali kakve veze ova ilustracija ima sa ovom vešću, neka obavesti i mene.

(Via)

Nađi mačku.

nadji_macku

Trik je u tome što će teoretičari zavere zaista pomisliti da je reč o nekoj teškoj zagonetki, a zatim će se dati u potragu. Za mačkom, to jest.

I sad mi svira u glavi...Najzad primerena obrada numere “The Final Countdown“!

Ne, mislim, stvarno. Kamerno, promišljeno, sa zadrškom koja odaje duboku, duboku misao…

(a šta i ja tu sad se*em…)

Predlažem da izdržite. Tako ćete naučiti da poštujete lošu muziku, a to je još uvek bolja perspektiva od nečijih živih nastupa…

Važna informacija: ako vozite Jugo u Americi, svakako treba da znate za sajt yugoparts.com, imaju delove za sve što treba za Juga. Verovatno i đuntu sa sitnim nutom, nisam proveravao…

Po svedočenju korisnika, to nije ona prodavnica autodelova u Americi u kojoj se odvijao ovaj razgovor između kupca i prodavca:

YUGO: you go, it won't.

– Treba mi poklopac za hladnjak za mog Juga.
Prodavac je neko vreme razmišljao, pa rekao:
– Pristajem!

Rožer AKA Rodžer AKA Rodrigo

Ovaj prilog je dvodelni.

1. Ulovio sam u petak tri TV stanice sa nacionalnom frekvencijom da greše na isti kalup.

Njegovo ime nije Rodžer, nego Rožer. Elem, on nije ni Englez ni Amerikanac ni Vranjanac, nego je Švajcarac iz frankofonskog područja. Bem vas tako nepismene.

2. EDIT, i to pre nego što je ovaj utovar osvanuo: beš me tako neobaveštenog. Boris me podseća na sledeći nalaz:

To the question “Is your name pronounced the English or French way?” he answered “As my mother comes from South Africa, my name has always been pronounced the English way”. I’m pretty sure this refers to his first name only, i.e. /ˈɹɒdʒə/ instead of /ʁoˈʒe/.

I tako je jedan teniser pomerio granice primenjene lingvistike. Ja ću, pak, i dalje održavati neznanje o tenisu i teniserima jer mislim da njihovo mišljenje baš i nije toliko važno.

Važno je da uvek imate pravu sliku stvari. Tako ćete znati kakvu predstavu o vama imaju drugi, pa ćete moći i da se lakše prilagodite situaciji ukoliko vas provale u stvarnoj nameri. Evo, na primer, Irci: znaju ljudi da je kriza. A baba-Džora je uvek blizu i hvata nevaljalce za uši. Oni, međutim, zauzimaju proaktivni stav u odnosu na problem i tako stvaraju alibi za svoje delovanje. Pametni ljudi: imaju Guinness pivo i znaju da im niko ništa ne može.

Take THAT. Ms Merkel!

Izjava nedelje:

Preveo bih, ali šta mi vredi.

Ta niste valjda poverovali da će stvarno biti bez politike? Kakva je to nedeljna atmosfera bez teme kojom ću vas navesti da popijete još jednu rakijicu? Valja se, apetita radi!

Prijatan nedeljni ručak vam želim.