Jedna na dan (255): 10. decembar 2012.

Istraživanje.

Stari štos: kad ne odem napolje, a kad imam načelnu ideju šta bih slikao, ali ne i kako, inspiraciju tražim ili u svojoj arhivi ili u časopisima. Nakupilo se tu i tamo štogod naslova. Zapravo, hrpa je sad već velika: da je na pravom papiru, možda bih i zaradio neku kintu prodajom papira… U nekom novom besplatnom online časopisu koji sam večeras prelistavao, našao sam ne jednu nego tri ili četiri ideje, od kojih mi je jedna odmah legla.

Jedna na dan, 10 decembar 2012: Ludajica u sepiji

(pogledaj veću fotografiju)

No, nemam profi pozadine, nemam whitebox osvetljenje, ama nemam ni čestiti blic koji bih nakačio na aparat (onaj stari nije kompatibilan, mada će jednom dobro poslužiti kao slave). Igrao sam se sa ludajicom i tražio ugao svetla koji bi mi dao materijal za monohromatsku fotografiju, zapravo sepiju. Nisam dobio baš ono što sam zatekao na slici koja je poslužila kao motiv, ali svejedno – bilo je dovoljno to što je poslužila za zalet.

Presuda: mišn akomplišd, sve i da se nisam potrudio. Camera Thumbs up Tema je naizgled laka, ali samo mali pokret je potreban da slika izgleda potpuno drugačije. Morao sam da kontrolišem aparat da ne bi pregorelo ništa na ludajici; a jednom kad sam našao svetlo, već je bilo gotovo. Surprised smile Igrica je uspela i ja sam zadovoljan. A na sneg neka ide ko mora…