Obrada u 13 – manja Vera

U svetlu činjenice da sledeću obradu u 13, jel’ te, nećemo dočekati, danas se podsećamo benda čije je gašenje definitivno spustilo zavesu na ipak, na svoj način, slavnu rok eru glamuroznih osamdesetih.

Faith No More je bezuslovno najbolji rok bend osamdesetih po broju odličnih, homegenih, albuma, prepunih sjajnih bisera koji pažljivom slušaocu znače više od izvikanih hitova. No, pošto smo ovde radi obrada, recimo da je Faith No More na svojim zvaničnim albumima imao obrada komada tri. Ovde ću pustiti dve, pošto je treća em loša, em toliko poznata da više slabo ko i zna da je u pitanju obrada (mislim na I’m Easy, pa ko hoće neka gugla). Ma nek’ ide život. Pustiću i jednu van albuma…

Prvo puštam Midnight Cowboy. Faith No More temama pesama, glasom Mikea Patona i uvek rifovski, ambijetalno nastrojenim gitaristima, ispunjava, zagušuje prostor, ozvučava teskobu svakodnevnog života. Zato tema iz filma o realnosti američkog sna u punom kapacitetu njima leže kao guza na nošu:

Zatim sledi War Pigs. Faith No More temama pesama, glasom Mikea Patona i uvek rifovski, ambijetalno nastrojenim gitaristima, ispunjava, zagušuje prostor, ozvučava teskobu svakodnevnog života. A od rata ništa teskobnije nema:

I konačno, ‘Ajde Jano. Faith No More temama pesama, glasom Mikea Patona i uvek rifovski, ambijetalno nastrojenim gitaristima, ispunjava, zagušuje prostor, ozvučava teskobu svakodnevnog života. Ali to je bilo nekad. Faith No More se ponovo skupio 2009. godine jer je takvo što tada bila Fora. Skupiti se. No, i to su uradili sa stilom:

Pet zvezdicaaaaa! 🙂

1 komentar na temu “Obrada u 13 – manja Vera”

Komentari su onemogućeni.