Nema straha…

…nema mržnje, nema bola (nema slomljenih srca).

Stvar je pokupljena sa trećeg studijskog albuma Eurythmicsa, Touch. Album je izašao krajem ’83. godine, samo deset meseci posle njihovog prvog uspešnog albuma.

Kažem prvog uspešnog, iako nije bio prvi koji su izdali. Dave je naleteo na Annie davne 1975. godine u restoranu gde je radila kao konobarica i ubedio je da batali studije flaute i klavira na Kraljevskoj muzičkoj akademiji kako bi se pridružila njegovoj grupi The Catch (kako smuvati devojku – priđeš joj i pitaš je “Hoćeš li da pevaš u mom bendu?”). Dve godine kasnije, menjaju ime u The Tourists i naredne tri godine objavljuju tri albuma sa manje više uspeha.

Početkom osamdesetih, njih dvoje donose dve velike odluke: prekidaju svoju romansu i napuštaju bend kako bi postali muzički duet nazvan po jednoj metodologiji muzičkog obrazovanja. Objavljuju svoj prvi album, In the Garden, koji se nalazio negde na pola puta između pank rok atmosfere prethodnog benda i zvuka po kojem će postati kasnije poznati. Album se loše kotirao na top listama, prodaja je imala sličan uspeh, a njih dvoje su popucali po šavovima jer su pritom sami obavljali sve moguće poslove, sve do prevoza i istovara opreme za nastupe. Anni je imala nekoliko ozbiljnih nervnih slomova, dok je Dave bio hospitalizovan zbog pucanja pluća.

A onda su rešili da još jednom uđu u studio