Odbrojavanje do smaka sveta (10)

Tokom preostalih deset dana do smaka sveta, poslužićemo se tezama Noama Čomskog o strategijama manipulacije ljudima kako bismo utvrdili da se smak sveta zapravo već desio.

1) Preusmeravanje pažnje

Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.

Pratim vesti kao svak isavesni građanin.

1 komentar na temu “Odbrojavanje do smaka sveta (10)”

  1. У ствари, вести више ни не постоје, бар не у еСАДу. Постоји замајавање.

    Да видимо, редом по сећању. Сезона 2000, вишенедељно препуцавање са адвокатима стрица неког клинца на Флориди, који су запели да не дозволе да клинац буде враћен оцу на Кубу. Онда убиство неке Лејси негде у Калифатима, овај, Калифорнији, са све суђењем, опет вишенедељна разонода. Једна бивша астронауткиња возила два дана да убије свог бившег, чак се опремила пеленама за одрасле да не губи време успут. И тако, сваких неколико месеци по једна жвака.

    За то време, нико не види шта ради мађионичарева друга рука. Доносе се прописи по којима вашу електронску пошту држава може да чита и без судског налога, локални прописи где за сваки дан кад вам је трава изнад 10 цоли могу да вам ребну казну од 500 долара (дневно!) а опомену вас једном годишње, уводе се беспилотне летилице за надзор по градовима, на сваком семафору сад има камера, доносе се закони од 1500 страна разматрани два сата (а сенатори и ини су имали цео дан да их прочитају), банке се ваде из коцкарских дугова вашим парама (вест је да је цела транша враћена и то са каматом – то она прва, остале транше нису вест, појела маца), и још ихај и четврт сличног и горег. Медијски простор за све то је мањи него што добије нека певаљка кад баци пеглу на отменијој журци.

Komentari su onemogućeni.