Ako vam radijatori nisu proradili…

Ja živim u državi u kojoj su banane jeftinije od jabuka (valjda zato što ih ima više) i gde je grejanje na struju jeftinije od gasa (valjda zato što je ima više). No, šta ćemo sa onima koji su osuđeni na centralno grejanje? Šta ako grejanje, daleko bilo, ne krene na vreme?

Pa, u tom slučaju slede male kućne čarolije…

Samo nemojte da se pravite pametni, pa da stavite žiške u plastičnu kadicu i/ili da koristite plastične saksije… Znam, znam: prosečni čitalac Suštine pasijansa nije baš toliko nesmotren. Ali, ljudi moji: posle one navale patriJota, posećenost Suštine pasijansa je trajno kompromitovana i veća za neki procenat unutar koga bi moglo da bude i mlađih od stotinu pročitanih knjiga. Pa, za svaki slučaj…

Elem, nisam probao ovo, ali znajući za efekte akumulacije na zemljanim posudama, to bi moglo da bude dovoljno da blago ugreje jednu prostoriju, eto baš toliko da se ne smrznete. Kad krenu minusi, neće pomoći – ali biste baš ovo mogli da koristite u blizini hladnih prodora (pored prozora koji loše dihtuju) i time napravite svojevrsnu barijeru kojom ćete garantovano osvojiti još stepen ili dva, zatreba li. Samo… Pazite da ne napravite neki belaj sa otvorenom vatrom.

Upozoreni ste.