Tri pesme iz JC Superstar

Hteo sam da napravim ceo presek, ali to ću uraditi kad dođe red na matični album u priči o mojih 125… Za večeras, tri prelepe arije iz poznate rock opere…

Jesus Christ Superstar (1970) je za mene važan album. Ispričaću vam jednom. Pošto su već kasni sati, ne mogu da puštam muziku glasno, a tu rock operu iz principa neću da slušam na slušalicama. Zato biram tri tihe arije, tri remek-dela. Ova tri klipa su iz istoimenog filma, snimljenog 1973.

Prva arija je priča o dilemi koju Marija Magdalena imala još otkad ju je Isus poveo sa sobom. Sada sluti kraj i preispituje svoju ljubav prema Hristu. Peva fenomenalna Yvonne Ellyman.

Druga arija: Pilat prepričava svoj san. Sjajni Barry Dennen peva i na matičnom albumu i u filmu. Izuzetan tekst i fantastična akustična gitara.

A treća arija je dodatak napisan za potrebe filma. Andrew Lloyd Webber, autor muzike, i Tim Rice, autor libreta, još su te 1973. uspostavili pravilo da film ima bar jednu ariju više nego što je to slučaj u scenskoj postavci na Vest sajdu ili na Brodveju. Pesmu Could We Start Again, Please pevaju Marija Magdalena i Petar. Ovo je jedna od najlepših balada koje je A.L.Webber ikad napisao.

Uživajte. Srećan vam Vaskrs.