Nekad je ovo bio Dan bezbednosti

Zbog prirode bivšeg praznika, ovog prepodneva imamo ekstra program.

 

Prvi klip posvećujem svom prvom policijskom žbiru, onom što je izigravao prijatelja upola mlađima od sebe i što je bio opsednut brojem 1,4142135623731. Više od toga nikad nije bio vredan priče, osim što se sećam da nije umeo da priča viceve… A jako je voleo to da radi. Baš je to bilo tužno videti.

A sledeći klip posvećujem Mići K., najvećem zamlati i neradniku kojeg je majka rodila, čoveku koji i dan danas misli da su ga se drugi onih godina plašili. još gore od toga, mislio je da su ga poštovali, a to misli i danas. Niko ga nikad nije obavestio šta su zaista mislili o njemu, mada možda već naslućuje šta danas misle o njemu. E, kako je to bilo i ostalo tužno…

 

Ovo stvarno ne može da prođe bez bonusa.

Sledi posveta Skupljaču Šljiva Na Vratu, najuspešnijem projektu Miće K. Eh, kad ga se samo setim; širio je oko sebe harizmu vođe… Ili to zapravo beše onaj smrad koji nastaje kad neko deset puta na dan pokušava da prikrije kiseli znoj jeftinim dezodoransom. Osim tog vonja, širio je i sistem petparačkog laganja oko sebe, a potom se jaaaaako zamrsio i onda godinama pokušavao da se izvuče. Bilo je to tužno, pogotovo kad je postao žrtvom još veće, kapitalne laži u koju ga je usosila rođena familija.

 

A poslednji komad posvećujem onoj što je siktala na pijanu ekipu koja je napunila kupe u vozu i pevala “Šećeru moj” celu noć od Praga do Berlina u leto 1983. A nije da nije, hrabro je branila tekovine samoupravnog socijalizma od Stokholma do Kirune, kad su uleteli neki veseljaci i počeli da se raspituju odakle smo i kuda idemo, pa je kanalisala onu žurku koja je počela kad je jedan naš izvadio flašu manastirke, a jedan njihov flašu tekile i šest limunova, pa tako tri kruga sledećih osamnaest sati. Valjda joj je to bio način da prevaziđe hroničnu nejebicu. Strašna je to stvar: niko nije hteo da joj pomogne. Bar je posao lako našla, kažu. Sve ostalo je bilo tužno. E, Danice, Danice…

 

Daklem: Korenu iz Dva, Mići K., Skupljaču Šliva Na Vratu, Danici Danici, kao i mnogim drugima, čestitam Dan bezbednosti i od srca se zahvaljujem što su brižljivo vodili računa o mojoj moralno-političkoj podobnosti. Istina, ne mogu da im čestitam na uspehu, jer u mom slučaju su omanuli. Ali to nije više njihov problem, majku li im tužnu.

Komentari su onemogućeni.