Najveći i najstariji u regionu

Škola računara u okviru Instituta “Vinča” se reklamira kao “Najveća i najstarija škola računara u regionu”. Ne navode koji region.

Za sve koje mrzi da čitaju tekst koji sledi odmah navodim suštinu – nemoj neko da se prevario i otišao na neki kurs koji organizuje ova škola!

Bio sam do skoro na nekom njihovom kursu. Hmmm… U stvari i nije njihov, nego je zvanični Microsoftov kurs, a oni imaju licencirane predavače. Da mi je samo znati kako su dobili licencu (i škola i predavač).

Ogromni su propusti u organizaciji. Od banalne stvari da ne umeju da se potpišu u emaJliranoj poruci koju šalju (ni na dnu poruke, a ni u odeljku from), pa sve do krucijalnih zbog kojih sam zatražio povraćaj novca.

Do povraćaja novca na kraju nije došlo, jer su kod mene u firmi napravili frku. Te prošao obračunski period (za PDV), te sam si kukao da se izdvoje sredstva za to, a mogli smo da ih uložimo pametnije,… Bilo kako bilo, kolega i ja smo ostali do kraja kursa. Ruku na srce nešto smo i naučili, ali smo se uglavnom smejali (u sebi; obojca smo fino vaspitani).

pačija škola

Nisam neka cepidlaka. Nije mi (mnogo) smetalo ni to što smo buljili u Samsungove 753s (možda su prošli “Vinčinu” kontrolu količine zračenja), ni što nam je učionica bila veličine prosečne trpezarije, ni što predavač ne zna engleski (a svaki slajd kursa je bio na engleskom jeziku; pasiv, kondicional,… sve je to već otišlo na skijanje), ni greške u knjigama koje smo dobili, ni mnogo toga drugog. Smeta mi, bre, to što od predavača (a bila su dvojca) ne možeš da dobiješ konkretan odgovor na konkretno pitanje. Smeta mi to što predavač nije predavač, nego neko ko se krije iza titule “mr-dr-prof” (mora da je i nju stekao kao i  licencu predavača). Smeta mi što se predavač ljuti kô malo dete kad mu ukažeš na grešku (facu i izjavu “Pa šta!? Pa šta!?” posle ukazivanja na greške ću dugo pamtiti). Smeta mi i to što smo ostali uskraćeni za neke delove kursa (jer se, zaboga, nije stiglo u predviđenom roku). U jednom trenutku je bar ublažio situaciju (ako se to može tako nazvati), kad je izjavio “Ova opcija mi nije baš najjasnija!”.

A da ne ostane baš sve tako tmurno za kraj ovog priloga, izložiću ovde simultane prevode predavača. Možda će se neko smejati, al’ neko baš i neće…

You want to take advantage – Ako želite da imate prednost
Types the XML data as it is stored in the database – Tipovi XML-podataka kao što su smešteni u bazama podataka
You want the server to guarantee the XML is well-formed – Morate imati server koji će garantovati validnost XML-a
diacritics sensitive – osetljivost na velika i mala slova
importing an assembly – ono što je važno kod asemblija
can offer high-performance compared to T-SQL equivalents – češće mogu da se vrše poređenja performansi
can return multiple results set – ne može da vrati veći broj setova po tabeli
serious competition – ozbiljna kompetencija

2 komentara na temu “Najveći i najstariji u regionu”

  1. Imajući u vidu…

    ZA TINEJDŽERE
    Naslovi ocenjeni sa T (tinejdžeri) imaju sadržaj prikladan uzrastu starijem od 13 godina. Naslovi u ovoj kategoriji mogu da sadrže nasilan sadržaj, blag jezik ili ružne reči i/ili psovke.

    …(drpljeno sa MS Family Safety) škola definitivno ispunjava standarde Microsofta … 🙂

    1. Мислим да не испуњава. Предавачеви преводи су силовање здравог разума, а такве сцене нису ни за одраслије малолетнике.

Komentari su onemogućeni.