Smeh očaja 2

Mene su dobri ljudi naučili da nije dovoljno nešto primetiti, već valja po primećenom pitanju nešto i preduzeti.

Pošto sam primetio havariju prezentacije Bolnice za pedijatriju Kliničko-bolničkog centra Zvezdara, a pre nego što sam je ovde izložio, napisao sam sledeći email:

Poštovani,

U potrazi za lečenjem svog deteta naišao sam na Internet prezentaciju vaše bolnice za Pedijatriju, http://www.kbczvezdara.org/?p=81#more-81.

Tekst koji ova stranica sadrži je ispod svakog nivoa, i profesionalnog i formalnog. Jedino što bi posetilac mogao da poželi posle pregleda ove prezentacije jeste da beži glavom bez obzira.

Pošto sam ubeđen da vaši zaposleni ni KBC Zvezdara ni bolnica za Pedijatriju ne zaslužuju takvu prezentaciju, bio sam slobodan da tekst korigujem tako da bude formalno korektan, sa gramatičke i pravopisne strane. Korigovani tekst, koji mislim da bi trebalo dalje proveriti, i popraviti profesionalne greške, vam šaljem u prilogu ove poruke.

Molim vas da ovu poruku shvatite blagonaklono, kao malu sugestiju i pomoć u daljem radu i boljem kontaktu sa pacijentima.

S’ poštovanjem,

Miloš Babović

Neću ovde da unosim kako izgleda korigovani tekst, možete misliti: sve isto, samo uz otvorene oči i obrisane naočare.

E pa danas je tekst ispravljen. Doduše, ne baš ceo. Već samo jedan deo. Mali deo. Dva slova, zapravo. Narode moj, nek ti je na znanje: Dragoslav Maksimović više nije V.D. Načelnika, on je sada Načelnik!

Pa čestitam Dragoslave, sine u majke!