Novogodišnji bioskop: Psi od slame

Ima li nekog ko očekuje bogat filmski novogodišnji program?

OK, slažem se. Novogodišnji program je kvantitativno bogat filmovima, jer je to (uz blagovremeno snimljene i montirane emisije) najlakši/najbolji/najjevtiniji način da televizija “pregura” novogodišnje praznike s što manje angažovanog ljudstva. Manje ljudi znači manje pijanih ljudi, manje greške u živom programu, manje nadnica za rad praznicima (ako to još iko i isplaćuje),…

I kô što ‘nomad Šef lepo reče da iz kvantiteta ne dolazi kvalitet, filmski novogodišnji program ne spada u kvalitativno bogat program, a sve po osnovu već pomenutog najjevtinijeg načina… Da se ne ponavljam. A svi mi dobro znamo da dobar, kvalitetan film ne mora da bude skup. Na primer, skoknete do obližnjeg DVD-kluba i ubedite gazdu/radnika da vam treba loš “rimejk” iz 2011. godine.

Originalni naziv: Straw Dogs
Godina izdanja: 1971
Reditelj: Sam Peckinpah
Glavne uloge: Dustin Hoffman, Susan George
Trajanje: 118 min

Odmah da znaju oni koji ovaj film nisu gledali. Ovo nije film na kakve ste možda navikli tokom novogodišnjih praznika. Ovo je teška drama sa scenama nasilja na koje smo u današnje vreme možda i navikli, ali 1971. sigurno ne. Ovaj film će vam izazvati poluosmeh samo kad saznate kako matematičar broji 100 sklekova koje radi pred spavanje Sarcastic smile. Ovaj film će vas posle tog (polu)osmeha naterati na potpuno drugu mimikriju Surprised smile kada saznate koliko je taj isti matematičar spreman da trpi psihičko i fizičko nasilje, te dokle je spreman da ode “kad mu jednom pukne”.

___
Značenje naziva filma potražite ovde.

1 komentar na temu “Novogodišnji bioskop: Psi od slame”

  1. Glede filmskog programa: Ovaj katolički Božić je prošao, a da nigde nisam nahvatao poznati gay klasik Ben Hur, a da ne govorim o tome kako Pink nije pustio Zlog poručnika. To je sramota, ali je još veća sramota da već nekoliko godina nove godine dolaze i prolaze, a od Supermena ni traga ni glasa. Veća, jer Božić ima i popravni.

Komentari su onemogućeni.