Jedna na dan (360): 25. mart 2013.

Opet sam malo slikao. A zamalo i crtao…

I što ono reče Tibi “neću da čistim sneg, ostaviću ga da se istopi na leto” – nije bilo sve po planu u danu za nama. Dremež me je držao cele božje večeri, posle dana provedenog u radu. A kad sam shvatio da mi je dežurna ideja omašila, uhvatila me je panika. I sve bi to trajalo neko duže vreme da se nije desilo da me prijatelj zamoli da napravim eksperiment sa svojom opremom (on ima isti aparat i glavno staklo). Igrajući se tako za račun tog kratkog eksperimenta, dođem do scene koja se lagano razvila iz onog što sam video pred sobom.

Jedna na dan, 25. mart 2013: Pribor za crtanje

(pogledaj veću fotografiju)

Sabrala se neka svetla, prelomile se neke senke, upala mi zarezana olovka u kadar, Draguljče je bilo na aparatu, a aparat na stativu… I tako, sve se zateklo kao da sam prizivao. Možda i jesam, podsvesno. No, ideja se brzo rodila i u pet-šest ekspozicija sam došao do onog što sam zamislio.

Presuda: mišn akompišd. Camera Thumbs up U tim svojim eksperimenta “slikanja”, zapazio sam da se postiže jako dobar efekat ako je amo jedan detalj u punom fokusu. Već neko vreme se igram sa tim, a igraću se jošte. Postoji i jedna oštrija fotka od ove, ali ovde imam neke čudne senke koje nemam pojma kako su se zadesile… Izgleda da tu postoji potreba i za zrncetom sreće… To je varijabla koju volim da iskušavam; ne uspe uvek kao sad.

Idemo dalje. Još malo.