Jedna na dan (363): 28. mart 2013.

Domaći zadatak za drugi osnovne: napravi tapetu za Windows…

Jednu stvar moram da priznam… Ima tih stvari i više Who me? nego mi je na pameti činjenica da nisam istražio Draguljče koliko bi trebalo. Pogotovo nisam ovladao granicama polja oštrine, nego sam rezultat često prepuštao slučaju ili sam postavljao neke sigurne mere da bih uradio kako sam zamislio (npr. ne veći otvor od f/5.6 pri slikanju portreta). Mlatarajući tako, rešim da malo popravim svoj wallpaper lager, jer su mi dosadile neke slike koje se menjaju dvaput na dan na mom ikonostasu (aka desktopu). I tako iskoči i ova slika.

Jedna na dan, 28. mart 2013: Slika za wallpaper

(pogledaj veću fotografiju)

Ništa posebno: našao sam kadar, otvorio blendu da zine (ovde: f/2.8), spustio aparat na stabilnu podlogu i lagano štriknuo. I to bi bilo to. Čak sam i boje ostavio takvim kakve su, namerno ne pripremajući balans belog niti ga menjajući u toku obrade.

Presuda: mišn akomplišd, ali labavo. Camera Thumbs upThumbs downThumbs up Našao sam sliku koju ću iskoristiti, ali nisam eksperimentisao dovoljno da bih bio siguran da sam izvukao maksimum iz scene. Baš ne znam da sam nekad sebi zamerio što nisam slikao više, obaška što se nisam pretrgao da obrađujem – to bi trebalo da je vrlina,a ne mana, zar ne? – ali poenta je u tome da ja jesam zadovoljan slikom. Važi li se to?

Naravno da se važi.