Svet bez mobilnih telefona

Da, boga ti, šta bi bilo kad bi mobilni telefoni odjednom nestali, a navike ostale?

Možda bismo opet počeli da planiramo, družimo se i razvijamo socijalne veštine bez socijalnih mreža… E, baš bih voleo.

2 komentara na temu “Svet bez mobilnih telefona”

  1. Eto i Nokia se vraća na stari običan telefon (bez šamaranja odnosno bajanja). Shvatili ljudi šta valja. Nedavno sam gledao 12 (dvanaestoro devojčica i dečaka za stolom koji su dođli na rođendan drugarici i svi tipkaju po mobilnim najnovije generacije. Kontaktiraju telefonima a za stolom se ne čuje ni jedna reč. Stvarno bolesno, žalosno i neljudski.

    1. Nedavno je jedna poznanica pričala kako je pred slavski ručak iznela korpicu i zatražila od svih prisutnih da stave svoje telefone u nju, inače ručak neće ni početi. No, jedna gospođa se čak naljutila na taj predlog i odbila da preda svoj telefon, tobože očekuje važan poziv, ali je popustila kada je shvatila da se supa zaista i dalje hladi u kuhinji i da nije izneta za sto samo zbog nje. Izvesno, pritom nije shvatila i šta je rekla sedeći za slavskim stolom…

      Što se Nokije tiče, koliko vidim po slikama, naslednik legendarnog modela 3310 je samo oblikom sličan, ali to je Android smartfon sa ekranom osetljivim na dodir, što (ako je istina) vodi u ćorak. Što se mene lično tiče, skoro sam sasvim siguran da moj sledeći mobilni telefon neće biti smartfon.

Komentari su onemogućeni.