Utovar nedeljom, 30. mart

Zbog čega nikad nijedna priča nije počela onom frazom “čiča miča, gotova je priča”? Zar nije većina ispričanih priča gotova čak i pre nego što se izuste? E, pa evo sad: čiča miča, GOTOVA JE priča. A počinje ultimativna pizdarija. Samo da zatvore vozić i formiraju Vladu.

U redu je da imate tačku gledišta, dok god se sećate da postoje i široki vidici...Živeo jednom široki vidik. Majka mu je stalno govorila ‘siđi sa oblaka, spusti se na zemlju’. U školi su ga terali da uči samo onako kako je u knjigama i samo onako kako je napisano… I široki vidik poče da se sužava i smanjuje, sve dok na kraju nije postao tačka gledišta!

Daleko bilo da bismo išta rekli protiv vašeg mišljenja, datog iz ravni perspektive ili iz neke tačke u prostoru, jer nama je potrebno da mišljenja postoje, Jedino bismo voleli, ako već ne može drugačije nego da se kroz život hodi šumom tačaka gledišta raznih ljudi, da te tačke čine nekakvu koherentnu liniju koja ima svoj jasan put.

To su teške reči, dakako. Zato će ovaj utovar proteći u lakim notama. Pustite “Lake pingvine”: to je idealna zvučna zavesa za ovo što sledi.

Ne mogu da da da da da se porede sladoled, šlag od jagode
sa tvojim slatkim snovima, tralalaala ojlala…

Šta god ti ja rek’o, nećeš mi verovati.

Ponekad je mnogo bolje ne znati sve.

Ponekad je mnogo bolje ne saznati baš sve.

A jesul Taljani bili Njemci, ustaše ili četnici?Predlog za čitanje pre ručka: Bilježnica Robija K.: Domovinski odgoj

…„Teice, dušo, didu ti nikako Taljani nisu mogli uhapsit u domovinskom ratu! Možda su ga jedino mogli uhapsit u drugom svjeckom ratu!“ Kane Šteta je pitao: „A jesul Taljani bili Njemci, ustaše ili četnici?“ Uča Smilja je podviknila: „Taljani su bili Taljani! Samo su bili u kompi sa Njemcima, ustašama i četnicima! A to znači protiv Hrvata i Srba!“ Ona pederica Sandra je pitala: „A jesul onda posli u domovinskom ratu bili u kompi sa Hrvatima i Srbima?“ Moj drug Dino je njoj rekao: „A glupa si ka tava, Sandra! Kako će bit u kompi sa Hrvatima i Srbima ako su Hrvati bili protiv Srba!“ Pederica Sandra je pitala: „Kad?“ Dino je rekao: „Pa u domovinskom ratu!“ Kane Šteta rekao: „Možda je po Taljana išlo sa Srbima, a po sa Hrvatima!“ Nela Svinjogojstvo je pitala: „Kako su birali koji će sa kojima? Jesul igrali na par-dišpar?“…

Imate li prvog potpredsednika vlade na naduvavanje?Ulazi čovek u seksi šop:

– Molim vas: ja sam nezadovoljan svojim seksualnim životom, demokratijom i platom!
– Pa šta želite?
– Imate li prvog potpredsednika vlade na naduvavanje?…

Gledate li? Trebalo bi.

Kosmos: Odiseja u prostorvremenu - nedeljom uveče na NatGeo Channelu

Zapravo, za vas manje-više. Trebalo bi vaša deca da gledaju.

Potražite nedeljom uveče u 20:55 na NatGeo kanalu.

Uto ne bi bilo loše ni da proverite koje smo sve pozdrave uputili rođacima u dalekom svemiru, na 55 jezika među kojima je i srpski. Proverite ovde.

Q: Kako Putin naziva Aljasku?

Pogodićete...

A: Ajs-Krim.

Korupcija je najzad dolijala!

Visokotehnološki kriminal, ovo, ono...

Za spanać deca kažu "neću spanać!'. Kako li kažu kad neće ovo?Sedi Lala na dudu. Dudinje crvene, kao palac velike. Prolazi Panta i pita:

– Šta radiš, Lalo?
– Eto, ništa. Sedim i jedem trešnje.
– A otkud na dudu trešnje?!
– Iz štanicle!
(tnx Tibi via FB)

Ovde će trebati jedno dvajes' bogova– Tata, a šta to mama nosi ispod bluze?
– To su ti, sine, dva balona! I kad mama umre, odleteće s njima u nebo.

Jednog dana dođe otac ranije kući, a sin sav uplakan trči ka njemu i viče:

– Tata, tata! Mama umire!
– Kako to misliš?…
– Pa, poštar duva u mamine balone, a ona viče: “Bože, Bože!”

Jeste li sinoć bili nevaljali? Nestašni? Malo slobodniji?

Prvi dokaz da si pijan: dokazivanje da si trezan

Imalo bi se šta reći, pogotovo o aktuelnostima. Bez obzira na “čiča miča”. Mi, pak, verujemo da su to efemerne stvari, a jedine efemerne stvari vredne pomena na Suštini pasijansa su one neponovljive. Ove aktuelnosti su ponovljive prirode, što možete i sami razumeti pogledom na ovu ilustraciju iznad. Zato ćemo ih ignorisati, kao što pamet, savest i prilike nalažu.

Da, i prilike, rekoh već.

Sloboda je stvar izbora: ili ćete da utuvite to sebi u glavu ili da se odreknete bilo kakvog poverenja u svoju misao.A gde je tu sloboda, pitate?

Eh… Raskorak između slobode delanja i slobode kao takve ponekad je tako veliki da nam preostaju samo rigidne mere ako samo poželimo da zaista postanemo slobodni. Sloboda je stvar izbora: ili ćete da utuvite to sebi u glavu ili da se odreknete bilo kakvog poverenja u svoju misao.

Šta ste odlučili? Da li je vaša sloboda merilo vaše volje ili nije? Mislite li da možete da kupite slobodu? Šta ako sloboda izaziva preveliki apetit? Šta ćete onda?

Onda ćete na ručak, dabome. Valja se. Prijatan ručak vam želimo, bili slobodni ili ne.