Fotografija dana, 26. maj 2011

Večeras sam morao da izvučem jedan džoker iz špila. Da li sam pritom otvorio Pandorinu kutiju, čuće se…

Dve ideje, svaka za sebe, progone me već neko vreme. Prva tema je monohromatska fotografija (zašto li je zovu crno-bela kad je poenta u sivoj skali, nikad neću shvatiti). Koincidentno, tokom prepodneva sam čitao nešto o potrebi poznavanja “svih” tehnika pretvaranja kolorne fotografije u crno-belu monohromatsku. Postoji priča o tome zašto nas crno-bela monohromatska fotografija više izaziva od kolorne; tiče se fiziologije oka, da ne davim.

Druga tema koju bih hteo da istražim su diorame. Ulaziti u to polje fotografije je isto što i dirati u osinje gnezdo: znam da se neću dobro provesti Green with envy ali ne mogu da odolim. Imam 999 ideja na tu temu i moram da istražim to polje bar vežbajući rad sa detaljima. Za ovo mi treba malo ozbiljnija oprema za osvetljavanje.

Ideja za fotku dana sadrži upravo te dve ideje. Nisam imao nameru da previše pametujem, nego sam, prosto, otvorio seriju studija koje ću sigurno istraživati i dalje. Ovo je prva takva:

Fotografija dana za 26. maj 2011.

Ništa posebno, mada sam postigao ono što sam planirao; da vas baš ne davim detaljima, jer nisu zanimljivi. Ali, morao sam da objavim ovu fotku, jer kao takva će mi služiti kao podsetnik. Ubuduće, sa vama ću deliti ovakve radove samo ako budem mislio da su vredni deljenja.

Volite li crno-belu monohromatsku fotografiju?

1 komentar na temu “Fotografija dana, 26. maj 2011”

Komentari su onemogućeni.