Utovar nedeljom, 24. jun

Kada bi nedelja trajala petnaestak dana, onda bismo aranžirali dva utovara nedeljno.

Ili je ovaj serijal pre trebalo da bude nazvan istovarom nedelje, kako primećuje Komšija. Pa, nije da nije u pravu,nego ja sve pokušavam nekako da olakšam sebi sklapanje, a vama čitanje nakon što se pokaže da ovde nema zabavnih sadržaja.

Eh… I dalje nas neki smatraju blogom za zabavu.

Julian Assange je ušetao u ambasadu Ekvadora u Londonu i zatražio politički azil jer Ujedinjeno Kraljevstvo želi da očuva rođačke veze sa Kraljevinom Švedskom i izruči čoveka toj zemlji. Da vas podsetim, Asanže je pod istragom u Švedskoj nakon što je kresnuo jednu, pa drugu Šveđanku. Kad su njih dve saznale jedna za drugu, iskonstruisale su nekakvo tobože silovanje (Šveđanka da bude silovana od onog prcvoljka? Ma daaaaaaj…) i verovatno su namirisale neke pare, ne znajući da to baš ne ide tako lako. Plan je da te dve cure dobiju makar neku satisfakciju zbog svoje trenutne nejebice, a da glabalizacija opet nastavi normalnim tokom jednom kad Wikileaks bude satrt.

Assange: Persona non grata No. 1 u političkom establišmentu Trećeg kamena od Sunca

Šta će biti dalje? Čuće se.

Hemija za miševe: funkcionalna šema.

Neznanje potpireno strahom stvara mržnju.

Nažalost, previše je primera u praksi. Ako niste i sami videli, to verovatno znači da niste sposobni da vidite. Zapravo, videli ste, ali vas instinkt tera da zaboravite što pre.

Klikni na link na kraju spiska pa ćeš videti celu sliku u punoj veličiniJeste li znali?

Svakog minuta, na Internetu se desi sledeće:

  • prosledi se oko 204 miliona email poruka
  • na fejZbuku se ostvari oko 685 hiljada deljenja sadržaja
  • desi se oko 100 hiljada ćijuka
  • na Instagramu osvane 3.600 novih fotki
  • kreira se oko 570 novih veb sajtova
  • jutjub primi oko 48 sati video sadržaja
  • Gugao opsluži oko 2 miliona upita
  • online trgovina obrne oko 270 hiljada dolara
  • a ima toga još

Isečak iz stripa "Incindental Comics"Pisati o muzici je isto što i plesati o arhitekturi.
(izvor nepoznat)

(Via)

Smatrajte se upozorenim.UPOZORENJE!

Ako na nekom sajtu, na fejZbuku, ćijukalici ili nekom sličnom mestu budete videli poziv da ispratite link koji vas vodi ka besplatnim video klipovima sa novog albuma Justina Biebera, nipošto nemojte kliknuti na taj link! Naime, bićete upućeni na video klipove sa novog albuma Justina Biebera.

Lepota dolazi iznutraVic ide ovako nekako:

Svađaju se muž i žena.

– Budalo! Sve pare si potrošio na piće!
– Ama, šta ti hoćeš! Ti kupuješ maskaru od 50 €!
– Ali ja je kupujem da bih ti bila lepa!
– Pa i ja pijem da mi budeš lepa!

Nešto što ulazi u dupe nikad ne izlazi iz modeDrama na fejZbuku. Prvo je jedan preneo vest kako tange verovatno izlaze iz mode, sve sa komentarom “Laž i propaganda kao oblik specijalnog rata protiv muškaraca”. Onda ga je jedan podržao rečima “Nešto što ulazi u dupe nikad ne izlazi iz mode”.

Dugo sam čekao da se pojavi neko ko će da dopiše “NoRMaLno!” i na kraju nisam mogao da izdržim, pa sam ja dopisao.

Da, to tako izgleda:

Nije važno šta se dešava nego kako se vidi.

U istom kontekstu:

Život je lep kad sunce sija nama, kad slatki miris širi jorgovan... Život je lep kad padne noćna tama, a ljubav još je neostvaren san...

Bilo je i gore, dragi kolega, bilo je i gore.Pljuska Samsungu u lice!

…Na izražavanje mog  nezadovoljstva nemogućnošću da se lično upoznamo sa Samsung uređajima a naročito izuzetnim modelima televizora – te da nije prirodno na isti način komunicirati sa Lepotom i zdravljem i Benchmarkom jer smo različit tip medija, sa različitom publikom, dobijam odgovor da te tehnikalije u suštini nikoga i ne zanimaju, te da se i onako žene pitaju koji će se televizor kupiti i to samo na osnovu dizajna. To je izjava Brand managera kompanije Samsung, gospodina po imenu Saša Marjanović, predstavnika kompanije koja sjajne uspehe na svetskom tržištu beleži baš zahvaljujući tehnologijama koje kako tvrdi,  nikoga ne zanimaju – čoveka koji ovakvu izjavu daje u prisustvu nekoliko svedoka. Nerado prihvata u ruke moju vizit kartu i na predlog da o tome prodiskutujemo u trenucima kada se pronađe malo slobodnog vremena, dobijam odgovor da on puno radi i kako nikada nema slobodnog vremena za takav razgovor. Poštovani Saša, nadam se da će vaši odgovori pronaći put do srca vaših šefova…i da ćete pronaći posao koji će vam više odgovarati, gde vas neće smarati ljudi poput dosadnih novinara. Ili su Smart (pametne) funkcije vaših uređaja namenjene isključivo glupim ljudima?

Ceo članak pročitajte ovde.

Neke banke uslovljavaju klijente da moraju da osiguraju život ukoliko žele da dobiju produžetak ugovora o dozvoljenom minusu. Količina neverovatno ciničnih, zaglupljujućih i uvredljivih stavki ugovora je tolika da je to teško razumeti. Najviše mi se dopala ona klauzula koja govori kako banka daje štogod (pasivnog) prava klijentu u odnosu na sebe:

Koliko daleko ide osiguravajuća kuća navodeći uslove pod kojima osigurava život vlasnika tekućih računa „sa dozvoljenim minusom za slučaj smrti“, govori još jedna odredba. Po njoj, banka nipošto ne sme namerno da ubije svog klijenta i tako se okoristi od osiguranja…

(Via)

Najuspešniji su kretali u akciju dok su se još uvek plašili.
Očekivanje da se probudi hrabrost je samo još jedan vid oklevanja. Najuspešniji su kretali u akciju dok su se još uvek plašili.

Nepoznat autor

Izdašna nedelja. Za kraj, ipak, jedan osmeh optimizma, Boris me je uputio na njega.

Smej se i svet će se smejati oko tebe.

Prijatan ručak vam želim.